- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenda de 35 de milioane de euro, contestată de proprietarii terenului din Parcul IOR. Prima reacţie a lui Nicuşor Dan

21 Nov, 19:53 • Cornel Ghimeșan
Nicușor Dan a anunțat că amenda de 35 de milioane de euro impusă proprietarilor terenului retrocedat din Parcul IOR a fost contestată. Într-o conferință de presă susținută la sediul Primăriei Capitalei, edilul a declarat că va avea nevoie de susținerea organizațiilor neguvernamentale și a locuitorilor din zonă pentru a-și susține poziția în instanță.
Amenda de 35 de milioane de euro, contestată de proprietarii terenului din Parcul IOR. Prima reacţie a lui Nicuşor Dan

Amenda de 35 de milioane de euro, contestată de proprietarii terenului din Parcul IOR. Referindu-se la atitudinea organizațiilor neguvernamentale de mediu, Nicușor Dan a menționat că acestea au fost prudente în a contesta în instanță planuri urbanistice sau autorizații de construire care afectează spațiile verzi. Edilul a explicat că, în cazul Parcului IOR, ONG-urile au ezitat să acționeze, sperând că acțiunea prefectului va rezolva problema.

Amenda de 35 de milioane de euro, contestată de proprietarii terenului din Parcul IOR

Primarul a adăugat că proprietara terenului, Maria Cocoru, a intentat mai multe acțiuni împotriva sa și a altor consilieri, solicitând sume considerabile. El a subliniat că întâlnirile ulterioare cu ONG-urile vor stabili care este planul acestora în legătură cu acest caz.

„O să ne apărăm, evident. Ne-am pregătit pentru asta, iar în acel litigiu, în care se va contesta amenda, o să avem nevoie şi de organizaţiile neguvernamentale din zonă şi de oameni de acolo, care să ne susţină poziţia, ca martori. Cred cu convingere că avem dreptate. Acum, ce-o să spună instanţa… Eu sunt optimist că o să înţeleagă argumentele noastre”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Fraude fiscale în domeniul deşeurilor reciclabile şi al construcţiilor. Prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus bugetului de stat

„Doamna Cocoru, după cum ştiţi, face zeci de acţiuni împotriva mea, împotriva consilierilor, împotriva oricui şi cere sute de mii de lei, milioane de lei. Şi, atunci, ONG-urile cu care m-am întâlnit au ezitat să facă o acţiune. Ele au sperat, ca şi mine, că acţiunea prefectului este serioasă şi au aşteptat să vadă ce se întâmplă cu ea. Acum o să ne întâlnim din nou, să vedem care este planul lor”, a mai adăugat primarul general al Capitalei.

La sfârșitul lunii octombrie, Nicușor Dan a anunțat că Poliția Locală a impus o amendă de 35 de milioane de euro proprietarilor din Parcul IOR, după ce pe terenul retrocedat au fost tăiați copacii și a fost distrus spațiul verde. Această decizie a fost luată în baza Legii 24/2007 privind spațiile verzi, care vizează reducerea suprafeței de spațiu verde prin acțiuni care afectează mediul, cum ar fi tăierea copacilor și nivelarea terenului.

Citeşte şi: Premierul Marcel Ciolacu asigură românii: „În 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi”

Zona Parcului IOR a fost subiectul unor controverse și proteste ale locuitorilor Sectorului 3, care solicitau autorităților să oprească distrugerile repetate ale spațiului verde retrocedat. Până la amenda de 35 de milioane de euro, Poliția Locală a dat doar amenzi modeste pentru tăierea copacilor fără autorizație.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult