- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fraude fiscale în domeniul deşeurilor reciclabile şi al construcţiilor. Prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus bugetului de stat

21 Nov, 17:53 • Cornel Ghimeșan
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit că societățile din sectorul deșeurilor reciclabile și al construcțiilor din regiunea București-Ilfov au cauzat un prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei bugetului de stat.
Fraude fiscale în domeniul deşeurilor reciclabile şi al construcţiilor. Prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus bugetului de stat

Fraude fiscale în domeniul deşeurilor reciclabile şi al construcţiilor. Acțiunile de control au avut loc în luna octombrie a acestui an la diverse societăți comerciale active în domeniul operatorilor deșeurilor reciclabile și prestării de servicii în construcții.

Fraude fiscale în domeniul deşeurilor reciclabile şi al construcţiilor

Potrivit informațiilor furnizate de ANAF, societățile verificate au înregistrat achiziții fictive de bunuri sau servicii în evidențele contabile, provenind de la diferite persoane fizice și juridice. Aceste practici au avut drept rezultat diminuarea impozitelor și taxelor datorate bugetului general consolidat al statului, creând, în același timp, o aparență licită a tranzacțiilor.

Citeşte şi: Premierul Marcel Ciolacu asigură românii: „În 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi”

Prejudiciul total adus bugetului de stat este estimat la 8,2 milioane de lei, acoperind atât taxa pe valoare adăugată, cât și impozitul pe profit. ANAF a anunțat că a luat măsuri pentru continuarea cercetărilor, implicând și organele de urmărire penală în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

„Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 8,2 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată şi impozit pe profit. Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, a transmis ANAF.

Citeşte şi: Denunțarea evazioniștilor, recompensată cu o parte din valoarea fraudei. Ministrul Marcel Boloș a făcut anunțul

Aceste practici de fraudare a sistemului fiscal au un impact negativ asupra economiei și integrității fiscale. Este imperativ ca autoritățile să investigheze amănunțit și să ia măsuri adecvate pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili de astfel de activități ilegale.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult