- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă de aproape 4.000 de lei pentru șoferii care fac această greșeală pe autostradă. Riscul la care se supun conducătorii auto, fără să își dea seama

26 Aug, 08:24 • Bocioacă Bianca
Șoferii care încalcă această regulă pe autostrăzile din Asutria riscă o amendă de nici mai mult, nici mai puțin de 3.630 de lei. Românii care vizitează această țară trebuie să fie extrem de atenți.
Amendă de aproape 4.000 de lei pentru șoferii care fac această greșeală pe autostradă. Riscul la care se supun conducătorii auto, fără să își dea seama

Amendă uriașă pentru șoferii care încalcă această regulă. Viteza maximă admisă pe autostrăzile din Austria este de 130 km/oră. Această viteză este semnalată, așadar amenda poate fi evitată cu ușurință. Cu toate astea, o altă regulă atrage sancțiuni usturătoare.

Astfel, șoferii care blochează  banda din mijloc sau pe cea de depășire și refuză să se mute pe banda din dreapta nu creează doar disconfort pentru ceilalți, ci sunt și pasibili de amendă. Legea nu se aplică numai în Austria, ci și în Germania.

Citește și: Noi reguli pentru șoferi! Românii care nu respectă legea se aleg cu amenzi usturătoare

„Conducătorul unui vehicul trebuie să conducă întotdeauna, pe cât posibil, pe dreapta. Doar pe benzile marcate în zonele urbane și în traficul de convoi, șoferul are voie să aleagă liber banda de circulație. Regulile de conduită corespund astfel, în esență, situației juridice din Germania, adică pe autostrăzi și pe drumurile de țară deschise trebuie să se folosească întotdeauna banda cea mai din dreapta, atât timp cât nu se efectuează depășiri sau există trafic în convoi.

Obligația de a conduce pe partea dreaptă și, prin urmare, și obligația de a utiliza banda din dreapta se aplică în principiu pe drumurile deschise cu mai multe benzi și pe autostrăzi”, se arată pe site-ul guvernului austriac.

Citește și: Cod Rutier 2023. Noutăți pentru șoferi. Românii care nu respectă aceste reguli se pot alege cu amenzi uriașe

Șoferii care circulă pe banda din mijloc sau pe cea din stânga, deși banda din dreapta este liberă, sunt pasibili de urmărire penală. Dacă banda din dreapta este liberă pe o distanță mai mare de 300-400 de metri și nu circuli pe ea, riști o amendă de 3.63o de lei, potrivit cancan.ro.

Amendă de 3.630 de lei pentru șoferii care nu respectă regula

Austria are mai bine de 1.000 de camere monitorizează permanent traficul, motiv pentru care șansele să scapi de amendă sunt aproape infime. În general, pentru depășirea limitei de viteză, amenzile sunt cuprinse între 30 de euro și 150 de euro.