- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile acestora de Paște

24 Apr, 14:59 • Fundeanu Madalina
Își vor primi pensionarii banii de Paște? Director general al companiei Poșta Română face un anunț de ultim moment.
Anunț de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile acestora de Paște

Aproximativ 5 milioane de pensionari din România stau ca pe ace și așteaptă să afle dacă vor avea sau nu bani de Paşte. Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca pensiile şi salariile angajaţilor la stat să fie livrate înainte de sărbători, iar acum se fac demersuri pentru remedierea situaţiei, potrivit Antena 3 CNN.

Își vor primi pensionarii banii de Paște?

Conform unor informații transmise de surse oficiale, în prezent se lucrează la Ministerul Muncii, la o hotărâre de Guvern care va intra mâine în ședința Executivului. Astfel, se fac eforturi pentru ca banii de pensii să fie livrați înainte de Paşte.

Sunt vizați aproape cinci milioane de pensionari, iar jumătate dintre aceștia ar trebui să primească banii pe card pe data de 12 mai.

În prezent, însă, se fac eforturi ca pensionarii să primească banii înainte de sărbători, pentru a avea bani de Paște. Cealaltă jumătate de pensionari primesc banii prin intermediul Poștei Române.

Când a fost întrebat dacă are compania capacitatea necesară de a livra toate aceste pensii într-un timp atât de scurt, adică înainte de Paşte, directorul Poştei a spus că este într-adevăr o provocare.

„Este o provocare și pentru noi, numai că, pregătindu-ne din timp, vom încerca să ne asigurăm că pensiile vor ajunge la toți românii, la toți clienții noștri”, a declarat Valentin Ștefan, director general al companiei Poșta Română, miercuri.

Citește și: Mii de pensionari vor sărbători Paștele pe datorie în 2024. „Sunt disperată! Nu mă ajung cu pensia”

pensionari
pensionari

Perioada în care banii ar trebui să ajungă la pensionari este una foarte scurtă. Pe 1 mai şi 3 mai, angajații au zile libere, pe 5 mai este Paştele, iar pensiile se livrau până pe data de 15 ale lunii.

„Noi vom încerca să începem distribuția de pensii mai devreme decât data stabilită, astfel încât să avem suficient timp încât să le livrăm.

Sigur că aici este și puțină birocrație, câțiva pași administrativi care trebuie luați de diferite instituții: Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, chiar și de Casa Națională de Pensii.

Și odată ce aceste lucruri sunt puse cap la cap, atunci noi putem să intrăm cu distribuirea fizică.

1 mai și 3 mai nu sunt zile care să ne ajute, fiind zile libere. Şi nu e o problemă doar la Poșta Română, dar și la partenerii noștri. De exemplu, băncile comerciale de unde ne luăm banii.

E posibil să nu îi poată livra, să nu-i aducă la timp, dar încercăm să ne pregătim din timp astfel încât să avem suficienți bani și să livrăm pensiile până de sărbători”, a precizat directorul Poştei.

În acest moment Poșta Română așteaptă banii de la Casa Națională de Pensii şi rămâne de văzut dacă va reuși Guvernul să trimită banii la timp.

„Avem discuții încă de ieri începute cu Casa Națională de Pensii și cu Ministerul Muncii și, cel puțin din discuțiile avute ieri, suntem optimiști și încrezători că banii vor ajunge la timp la Poșta Română și Poșta Română îi va livra la timp către beneficiari.

Structura livrării de pensii este împărțită pe județe, deci fiecare județ are propriul flux logistic, așa că depinde foarte mult de fiecare Casă Națională de Pensii la nivel județean, astfel încât și noi, la rândul nostru, să primim la nivel de județ documentele necesare și banii și să intrăm în distribuirea pensiilor”, a concluzionat Valentin Ștefan.

Vezi și: S-a semnat contractul colectiv de muncă în sectorul bancar. Care este salariul minim garantat pentru mii de angajați ai băncilor