- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apare o nouă taxă pentru români! După 7 ani în care taxa a fost anulată, Banca Mondială ia decizia care va înfuria românii

25 Oct, 20:55 • Bumbeneci Diana
Vești proaste pentru șoferi! Taxa de poluare ar putea fi reintrodusă după șapte ani.
Apare o nouă taxă pentru români! După 7 ani în care taxa a fost anulată, Banca Mondială ia decizia care va înfuria românii

O nouă taxă ar putea apărea în România, după șapte ani în care nu a mai fost obligatorie. Este vorba despre taxa de poluare. Aceasta ar putea deveni din nou obligatorie după șapte ani.

Deși acum câțiva ani au existat două astfel de taxe obligatorii, care au fost considerate neconstituționale, mulți români reușind, în cele din urmă, să își recupereze banii, există șanse foarte mari ca, după șapte ani, să fie introdusă o nouă taxă care ar avea menirea de a descuraja importul și deținerea autoturismelor vechi. Măsura este deja pusă în discuție.

În raportul prezentat ieri, de Banca Mondială a oferit detalii privind decarbonizarea economiei românești. În acest context, Banca Modnială are ca recomandare, în ceea ce privește sectorul auto, introducerea unei taxe de poluare.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV: Ali Gheorghe, bătrânul de 77 de ani care trăiește vânzând cărți la colț de stradă, în Ghencea. „Am un ajutor social de 170 de lei. Cum poți să trăiești așa?”

Taxe mai mari pentru șoferii cu mașini vechi

Acum câțiva ani au mai fost astfel de taxe neagreate de către români, de la taxa de primă înmatriculare, care a apărut la 1 ianuarie 2007, apoi taxa de mediu sau timbrul de mediu, până în februarie 2017, când această taxă a fost retrasă. La vremea respectivă, taxa era calculată ținând cont de mai mulți parametri:

  • vechimea autovehiculului
  • categoria acestuia
  • capacitatea cilindrică a motorului
  • norma EURO de poluare
  • emisiile de dioxid de carbon
  • tipul carburantului folosit

Rămâne de văzut ce hotărâre vor lua autoritățile în domeniu. Potrivit Băncii Mondiale, până în anul 2030, România își va reduce cu 55% emisiile de carbon față de anul 1990.

Vezi și: Credite cu dobândă 0 pentru o categorie de români. Statul achită integral dobânda

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult