- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție! Se schimbă legea construcțiilor! Iată unde va mai fi nevoie de autorizație pentru lucrare

26 Sep, 10:14 • Stefan Simion
Românii sunt deja obișnuiți ca legea să se schimbe, dar nu mereu în favoarea lor. Construcțiile vor fi printre puținele situații datorită cărora populația statului român se va bucura, unele construcții fiind posibile fără autorizații!
Atenție! Se schimbă legea construcțiilor! Iată unde va mai fi nevoie de autorizație pentru lucrare

Birocrația este una dintre principalele probleme cu care românii se confruntă! Cum ar fi ca anumite construcții să nu mai necesite ajutorul birocrației pentru a putea efectua o construcție? Aceasta este vestea care bucură toți românii: legea construcțiilor va permite oamenilor de a nu avea nevoie de autorizație în cadrul unora dintre ele, pentru că unele există deja pe listă.

Construcții
Construcții

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/finante-banci/arenele-bnr-tiriac-nastase-in-lupta-pentru-recastig-la-un-moment-dat-se-numea-arenele-bnr-tiriac-nastase-dar-ne-a-luat-si-numele-ala-369528/

Ce lucrări nu mai au nevoie de autorizație?

S-a data anunțul conform căruia lista lucrărilor care pot fi realizate de către români la casă să fie extinsă. Montarea gardurilor ușoare care nu dispun de o fundație și care sunt folosite pentru delimitarea terenurilor virane va fi inclusă în această listă care va permite lucrarea fără o anumită autorizație. Pe lângă acestea, proprietarii vor fi nevoiți să își împrejmuiască terenurile virane.

Potrivit propunerii de modificare a Legii 50/1991, se vor putea executa fără autorizație de construire „lucrări de montare a împrejmuirilor cu caracter provizoriu din materiale uşoare, care nu necesită fundaţie, pentru delimitarea terenurilor virane”.

Cum arată legea?

Legea care este modifcată și care permite de aici înainte de a se executa fără autorizație de construire montarea împrejurimilor cu materiae ușoare care nu dispun de o fundație și care delimitează teenurile virane este Legea 50/1991. Foarte important de adus la cunoștință faptul că autorizația poate nu este obligatorie și necesară, însă va fi nevoie de un aviz de amplasare care să ateste construcția respectivă. Odată cu modificae acestei Legi, deținătorii de terenuri vor avea noi obligații introduse, astfel modificându-s și OG 21/2002.

„În acest moment, există terenuri intravilane care au proprietar şi care nu sunt împrejmuite. Apare, astfel, riscul ca pe aceste terenuri să fie depozitate deșeuri sau, în sine, să prezinte pericole.

Inclusiv din punct de vedere estetic, un teren intravilan care nu este împrejmuit are un aspect total inestetic. Mai mult, atunci când pentru un teren intravilan există autorizație de construire şi au fost demarate lucrări inițiale (de exemplu, săparea fundației), există un pericol real dacă aceste locuri nu sunt împrejmuite.”, potrivit avocatnet.ro

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-externe/la-ce-taxe-nu-se-va-putea-renunta-in-romania-ministrul-de-finante-arunca-bomba-nu-le-putem-tolera-la-nesfarsit-371578/

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult