- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Moldovei: Loturile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace sunt la 43% și 41%. CNAIR anunță că lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului

11 Jan, 19:19 • Fundeanu Madalina
Vești noi despre Autostrada Moldovei! Lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului, așa cum anunță șeful CNAIR.
Autostrada Moldovei: Loturile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace sunt la 43% și 41%. CNAIR anunță că lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului

Constructorii primelor două loturi de pe Autostrada Moldovei (A7) au reînceput lucrările pe șantier, stadiul fizic de execuție din prezent fiind de 43% pe lotul 1 Pizzarotti – Retter, respectiv de 41% pe lotul 2 Coni – Trace, a anunțat joi, 11 ianuarie, CNAIR, potrivit Economedia.

Vești noi despre Autostrada Moldovei! Lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului

Pentru cei doi constructori, este necesar să crească mobilizarea pentru finalizarea lucrărilor la sfârșitul anului, în special pe lotul 2 Mizil – Pietroasele de 28 km, unde lucrează constructorii din România și Bulgaria.

Pentru lotul 1, CNAIR a aprobat o prelungire a contractului până în octombrie 2024, iar pentru lotul 2, supervizorul a avizat o extensie cu 193 de zile, tot până în octombrie, însă decizia revine CNAIR.

„Au fost reluate lucrările și pe primele loturi din Autostrada Ploiești – Buzău (63,25 km), între Dumbrava și Pietroasele! Mobilizarea în șantier a crescut pe Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) și pe Lotul 2 (Mizil – Pietroasele), parte din A7 (Autostrada Moldovei).

Progresul fizic este de 43% pe lotul 1 și de 41,2% pe lotul 2, ceea ce face posibilă deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an pe primii 49,35 km din A7.

În prezent, pe lotul 1 se desfășoară lucrări de reprofilare taluze și montare prefabricate pentru podețe, în timp ce pe lotul 2 a început instalarea grinzilor, montarea dalelor și a elementelor prefabricate pentru podețe.

Mobilizarea în șantier trebuie însă să crească progresiv în special pe lotul Mizil – Pietroasele”, a atras atenția directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Te-ar putea interesa și: A fost semnat contractul pentru un spital nou în Tecuci. Investiția de 30 de milioane de euro va înlocui actuala unitate medicală, veche de 120 de ani

Autostrada Moldovei
Autostrada Moldovei

Lotul 1 (Dumbrava – Mizil), de pe Autostrada Moldovei:

  • 21 km/ Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL;
  • Durată contract: 20 de luni (execuție);
  • Valoare contract: 1,46 miliarde de lei, fără TVA;
  • Ordin de începere: 22.08.2022;
  • Stadiu actual: 43%;
  • Termen deschidere: 2024.

Lotul 2 (Mizil – Pietroasele), de pe Autostrada Moldovei:

  • 28,35 km Antreprenor: Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC;
  • Durată contract: 20 de luni (execuție);
  • Valoare contract: 1,24 miliarde de lei, fără TVA;
  • Ordin de începere: 12.08.2022;
  • Stadiu actual: 41,2%;
  • Termen deschidere: 2024, arată CNAIR.

Pe lotul 3, Pietroasele – Buzău (14 km), Nurol va începe lucrările la primăvară cu 20 de luni termen de execuție.

Vezi și alte știri: Fonduri de 590 de milioane de euro vor fi alocate pentru modernizarea sistemelor de termoficare. Noile declarații ale Ministrului Energiei