- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru români. A apărut o nouă metodă de înșelătorie prin telefon. „S-a emis un mandat de arestare pe numele tău”

02 Sep, 19:07 • Lupu Alexandra
O nouă metodă înșelătorie prin telefon. Românii sunt sunați de persoane care pretind că reprezintă Poliția Română.
Avertisment pentru români. A apărut o nouă metodă de înșelătorie prin telefon. „S-a emis un mandat de arestare pe numele tău”

Avertisment pentru români. A apărut o nouă metodă de înșelătorie prin telefon. Oamenii sunt sunați de persoane care pretind că reprezintă Poliția Română, informează antena3.ro.

O nouă metodă înșelătorie prin telefon

Românii sunt vizați de o nouă metodă de înșelătorie prin telefon. Oamenii sunt sunați de persoane care pretind că reprezintă Poliția Română. Mai mulți români au semnalat noua metodă de înșelătorie. Aceștia au povestit în mediul online că au fost sunați pentru a fi informați că numele lor apare în dosare de spălare cu bani și că s-a emis un mandat de arestare, iar pentru a intra în legătură cu un agent, erau îndrumați să apese tasta 1.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Nu este glumă! Ce au găsit angajații unui service GSM în carcasa telefonului: „Cei 200 de lei sunt ai tăi!”

„Azi am primit al treilea telefon, în care intră un mesaj înregistrat în engleză. Zice, more or less (mai mult sau mai puțin – n.r.), apoi:

Bună, suntem de la Poliția Română. Datele tale de identificare apar într-o operațiune de spălare de bani și s-a emis un mandat de arestare pe numele tău. Ca să intri în legătură cu un agent, apasă tasta 1”, povestește o femeie.

Altcineva a mărturisit că a trecut prin aceeași situație și intenționează să ia legătura cu autoritățile române.

„Acum 10 minute am primit același apel cu același mesaj, de pe un alt număr! Intenționez să trec pe la o secție de poliție și să-i pun pe ei să sune!”, scrie o altă persoană.

Înșelătorie prin telefon
Înșelătorie prin telefon

Reprezentanții IGPR le transmit românilor care primesc astfel de apeluri suspecte să nu dea curs solicitărilor și să sesizeze cât mai repede Poliția. Oficialii le recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele recomandări:

  • Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare;
  • Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul;
  • Chiar dacă cel care să sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere.

Citește și despre următorul subiect: Atenție, șoferi! A fost instalată camera cu inteligență artificială. Detectează pe cei care folosesc telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță