- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BNR aduce vești pentru românii cu rate! Ce se întâmplă astăzi, 11 mai 2023

11 May, 12:54 • Bumbeneci Diana
Se întâmplă chiar astăzi, 11 mai 2023. Banca Națională a României anunță noi vești despre ROBOR.
BNR aduce vești pentru românii cu rate! Ce se întâmplă astăzi, 11 mai 2023

Sunt vești bune pentru românii cu rate la bancă. Banca Națională a României anunță o stagnare a indicelui ROBOR.

ROBOR stagnează pe 11 mai

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,65%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,79%.

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Bani BNR
Bani BNR

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Te mai poate interesa și: Au fost anunțați românii care primesc noi sume de bani până pe 31 mai. Ce au INTERZIS

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult