- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cartierele din București unde prețul apartamentelor nu a scăzut deloc!

27 Nov, 16:45 • Cornel Ghimeșan
Prețurile din imobiliare au scăzut în marea majoritate a cazurilor, însă există și câteva excepții. În anumite zone din București, prețurile apartamentelor au rămas neschimbate!
Cartierele din București unde prețul apartamentelor nu a scăzut deloc!

Deși situația economică actuală a dus la scăderea pieții de imobiliare, preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au rămas nemodificate în câteva zone din București, În principal, acest lucru a putut fi observat în cartierele centrale ale Capitalei, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Citește și: Pentru că nu îşi vor mai permite să plătească facturile, milioane de europeni riscă să rămână fără căldură şi să îngheţe în propriile case, avertizează specialiștii

De exemplu, în zonele Unirii sau Victoriei este la fel de scump să îți achiziționezi un apartament vechi cu trei camere. Cu toate acestea, cele mai multe cartiere raportează scăderi, anunță specialiștii care mai subliniază că în octombrie media preţurilor s-a redus la sub 108.000 de euro.

Cartierele din București unde prețul apartamentelor nu a crescut deloc!
Cartierele din București unde prețul apartamentelor nu a crescut deloc!

Cum evoluează prețurile pentru apartamentele din București

Ritmul anual de creştere a încetinit la cea mai mică valoare din 2022 în octombrie, la 5,2% faţă de perioada similară din 2021 şi a cincea lună consecutivă de scăderi.

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au scăzut, în medie, la nivelul lunii octombrie cu 500 de euro sau 0,5% la 107.850 de euro, fiind a cincea lună consecutivă de scăderi, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România.

De partea cealaltă, dacă vânzările sunt afectate de inflaţie şi creşterea dobânzilor, dezvoltările noi sunt influenţate de lipsa autorizaţiilor de construire şi blocarea proiectelor, fapt ce va pune presiune pe piaţa de vechi în următorii 2-3 ani.

Alte articole: Târgurile de Crăciun din Europa mai puțin spectaculoase din cauza crizei energetice! Luminițele vor fi aprinse doar 5 ore

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult