- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce au căutat românii pe Google în 2022. Ucraina, Regina Elisabeta și Putin se află în topul căutărilor

07 Dec, 14:36 • Bocioacă Bianca
Google România a alcătuit topul celor mai populare căutări în motorul de căutare pentru anul 2022, unele dintre ele fiind chiar comice și ieșite din comun.
Ce au căutat românii pe Google în 2022. Ucraina, Regina Elisabeta și Putin se află în topul căutărilor

Cel mai căutat subiect pe Google a fost în 2022, în România, așa cum multă lume se aștepta, războiul din Ucraina. În anul care se apropie cu pași rapizi de sfârșit, „Ucraina” a fost cel mai căutat termen. Proximitatea războiului pornit de Rusia pe 24 februarie, numărul mare de refugiați și durata foarte lungă a conflictului militar au fost factori importanți care au stârnit cel mai mult interesul românilor. În același top se regăsesc și termenii „Rusia” și „Vladimir Putin”.

Pe locul al doilea se află „recensământul”, subiect căutat de foarte mulți români, mai ales că anul acesta, pentru prima oară, recensământul s-a făcut și online în România. Pe locul doi se află „Regina Elisabeta”, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Top 10 căutări pe Google în 2022

 1. Ucraina
 2. Recensământ
 3. Regina Elisabeta
 4. Rusia
 5. Nosfe
 6. Florin Salam
 7. iPhone 14
 8. Putin
 9. Eurovision
 10. Schimbări climatice

Citește și: Noul birou Google din București a fost decorat cu simboluri tradiționale românești. Imagini din interiorul sediului din Piața Unirii

Top 10 întrebări pe Google în 2022

Numeroși utilizatori au ales să pună întrebări direct în motorul de căutare pentru a aafla informațiile de care aveau nevoie. Cele mai multe întrebări au fost despre Roxadustat, substanță cu care Simona Halep a fost depistată pozitiv, legea marțială instituită de Volodimir Zelensky în Ucraina sau „SWIFT”, în contextul excluderii băncilor rusești din această rețea.

 1. Roxadustat ce este
 2. Ce este legea marțială
 3. Ce este Swift
 4. Ce este NATO
 5. Ce este Shengen
 6. Ce este NFT
 7. Ce este Haloween
 8. Ce este ROBOR
 9. Ce este Salmonella
 10. Metaverse ce este

Top cele mai căutate idei în 2022

Atunci când rămân fără inspirație, românii caută idei direct pe internet. Aceștia au căutat anul acesta rețete, cadouri sau nume.

 1. Idei de cină
 2. Idei de mâncare rapidă
 3. Idei de costume de Halloween
 4. Idei de cadouri
 5. Idei de mâncare gătită
 6. Idei de afaceri
 7. Idei de desene în creion
 8. Idei de cadou Valentine’s Day pentru el
 9. Idei de mic dejun
 10. Idei de nume pentru Instagram

Citește și: Ce caută pe internet românii din diaspora: Rețete de sarmale, filme subtitrate, melodii SmileyTop rețete căutate pe Google

Când nu știi ce să mănânci, internetul te salvează imediat. Anul acesta în topul căutărilor au fost ciorbele, prăjiturile, preparatele tradiționale sau cele exotice.

 1. Negresă
 2. Ciorbă de miel tradițională
 3. Zacuscă
 4. Pască fără aluat
 5. Cozonac cu nucă
 6. Tempura
 7. Clătite pufoase
 8. Balmoș
 9. Ciorbă a la grec
 10. Macarons