- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are un controlor de trafic aerian. Suma este fabuloasă. Nu ai nevoie de diploma de facultate

07 Nov, 21:00 • Cassano Sabrina
După ce românii se confruntă cu facturi uriașe la gaze, iar semne prea bune nu se anunță nici pentru 2023, iată că există și vești bune. Se caută controlor de trafic, iar salariul este unul care nu poate fi trecut ușor cu vederea.
Ce salariu are un controlor de trafic aerian. Suma este fabuloasă. Nu ai nevoie de diploma de facultate

După ce românii se confruntă cu facturi uriașe la gaze, iar semne prea bune nu se anunță nici pentru 2023, iată că există și vești bune. Reprezentanții ROMATSA  anunță că se fac angajări în Satu Mare.

Ce salariu are un controlor de trafic și ce presupune acest job

Atunci când aplicăm pentru un job principalul lucru care ne intereseză este salariul, mai ales că toate se scumpesc de la o zi la alta, iar previziunile nu sunt unele tocmai favorabile pentru români. Un controlor de trafic aerian are un salariu de  până la 15.000 de lei, iar dacă vă gândiți că pentru acest lucru trebuie să ai studii superioare, ei bine nu. Ce este important de reținut, însă, este faptul că în  acest moment sunt disponibile doar patru locuri, iar reprezentanții ROMATSA se așteaptă la un număr foarte mare de candidați, având în vedere că la un așa salariu, jobul nu pote fi trecut cu vederea ușor.

ROMATSA anunță, de asemenea, că înscrierile pentru un post de controlor de trafic aerian se vor termina pe 11 noiembrie.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să aplice pentru acest post

Ei bine, în primul rând este nevoie de o probă teoretică și practică pentru acordarea licenței, însă mai înainte de acestea este nevoie de o licență medicală, care se obține în urma unui control medical periodic (până la vârsta de 40 de ani din doi în doi ani și peste vârsta de 40 de ani, anual) realizat de către Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială). Controlorii de trafic se grupează în funcție de specialitate în mai multe categorii:

  •  CTA-ACC sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului pe rută;
  • CTA-APP sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului în Zona Terminală de Control a aeroporturilor;
  • CTA-TWR sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului în zona de aeroport;
  •  CTA-Informare sunt controlorii de trafic aerian care asigură informarea aeronautică de rută și aeroport;

Citește și: Se fac plăți către fermieri! Anunțul Ministerului Agriculturii despre microgranturile de 5.000 de euro / fermă!Citește și: Cu toate că este de o frumusețe incredibilă, acest loc din România nu poate să fie vizitat sau populat. Unde este Sacalin, o insulă unde trăiește o mare varietate de păsări, mamifere și reptile