- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce sumă trebuie să ai pregătită dacă vrei să îți instalezi un sistem fotovoltaic. Lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi panourile

24 May, 21:44 • Cornel Ghimeșan
Dacă te gândești să îți cumperi panouri fotovoltaice, cu siguranță principala ta grijă este legată de buget. La o primă aruncare de privire, vei putea observa că prețurile pot să varieze extrem de mult. Iată care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont pentru a face alegerea potrivită.
Ce sumă trebuie să ai pregătită dacă vrei să îți instalezi un sistem fotovoltaic. Lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi panourile

Date fiind costurile din energie din ultima perioadă și a tendinței generale de a tranziționa către energie verde, panourile fotovoltaice sunt o variantă din ce în căutată. Totuși, aceasta este o investiție destul de mare, iar prima întrebare care apare în mintea doritorilor este legată de prețuri. La o scurtă căutare vom observa că ofertele de preț pe care le găsim sunt destul de diferite între ele.

Alte articole: Președintele ARSC, atac dur la adresa profesorilor „80-90% din tot ce înseamnă profesorii din România probabil că nu merită o mărire de salariu”

Aceste variații de preț sunt în linii mari dictate de dimensiunea sistemului, de eficiența panourilor și a invertorului, costurile de instalare și de întreținere. Atunci când vă alegeți sistemul, trebuie să vă gândiți la mai multe aspecte și să analizați mai mulți factori pentru a putea estima care este costul total al panourilor fotovoltaice și a instalației.

Cât costă un sistem fotovoltaic?

Chiar și cu toate aceste variabile, prețul mediu estimativ este de 1100 eur/kW. Totuși, până să te arunci să scoți aceste sume uriașe din buzunar, trebuie să analizezi anumite aspecte și să treci printr-un proces de selecție. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Prima oară, ar trebui să apelezi la un specialist. Acesta îți va oferi o evaluare și o proiectare detaliată a sistemului fotovoltaic de care ai nevoie. Mai mult, cu ajutorul unui expert vei putea să beneficiezi de mai multe avantaje, precum asistența la completarea și depunerea dosarului de prosumator, vei putea să primești și informații despre puterea instalată (Kwp). De asemenea, tot un specialist te va ajuta să afli mai multe detalii despre energia electrică pe care o poți produce într-un an (Kwh), numărul de panouri fotovoltaice necesar (Watts) sau suprafața necesară proiectului de instalare a panourilor fotovoltaice (mp).

Următorul pas ar fi să analizezi ce consum de energie ai. În acest fel vei putea să îți dai seama ce mărime ar trebui să aibă sistemul fotovoltaic de care ai nevoie. Ulterior ar trebui să analizezi cum este orientată casa ta și ce se află în jurul ei, pentru a putea să îți dai seama de câtă energie solară vei putea avea parte. Abia după ce ai trecut prin toate aceste etape îți poți calcula un buget. Nu uita să ții cont și de mâna de lucru care va lucra pentru a-ți instala sistemul fotovoltaic.

Citește și: Tot mai multe piedici pentru românii care vor să cumpere o casă. Ce se întâmplă cu ratele și cât va trebui să achiți pentru locuința dorită

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult