- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce venit lunar are ÎPS Teodosie. Averea impresionantă a Arhiepiscopului Tomisului. Are un salariu mai mare decât al președintelui României

06 Dec, 20:23 • Alexe Raluca
Înalt Preasfințitul Teodosie, urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cumpărare de influenţă, a avut venituri totale de 4,5 milioane de lei în ultimii 12 ani. 
Ce venit lunar are ÎPS Teodosie. Averea impresionantă a Arhiepiscopului Tomisului. Are un salariu mai mare decât al președintelui României

ÎPS Teodosie este plătit de Arhiepiscopia Tomisului, aflată în subordinea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), cu un salariu de peste 25.000 de lei, adică mult mai mare decât cel al președintelui, care primește lunar o indemnizație de 15.162 de lei.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română, o afacere de succes. Topul celor mai profitabile mitropolii din țară

Ce venit lunar considerabil are ÎPS Teodosie

Înaltul prelat are 17 conturi bancare deschise pe numele său la diferite bănci și deține numeroase proprietăți imobiliare și terenuri agricole în Prahova și Suceava, între care 30.000 de metri pătrați de pădure, 23.000 de metri pătrați de pășune și peste 22.000 de metri pătrați de fânețe. De asemenea, este și profesor la Universitatea Ovidius din Constanța, de unde mai câștigă 20.000/lună. În conturile Arhiepiscopului Tomisului au intrat bani și de la Academia Oamenilor de Știință din România, fiind membru titular al filialei din Constanța a acestei instituții.

Înalt Preasfințitul Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă, în timp ce un consilier din cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracţiune. Prelatul ar fi promis 160.000 de lei unui presupus om de afaceri care ar fi trebuit să obţină suma de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Acuzaţiile procurorilor vizează faptele prezentate într-o investigaţie publicată recent de Recorder în care ÎPS Teodosie şi unul dintre consilierii săi, la rândul său urmărit penal, îi promit omului de afaceri un comision de 20% dintr-o finanţare de 800.000 de lei pe care afaceristul urma s-o obţină de la bugetul de stat, prin influenţă politică, acesta din urmă pretinzând că are acea influenţă asupra funcţionarilor. Banii ar fi urmat să fie folosiţi pentru construcţia sau reabilitarea unor unităţi de cult.

Citește și: Primarul Constanței, acuzat de abuz în serviciu. Vergil Chițac este urmărit de DNA