- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CMTEB a pus în funcțiune centrala provizorie modulară din Titan. Probele tehnologice au luat sfârșit

13 Feb, 12:19 • Stefan Simion
Centrala provizorie modulară din Titan a fost pornită de CMTEB. Funcțiunea capacităților de producere a energiei este datorată probelor tehnologice finalizate cu succes.
CMTEB a pus în funcțiune centrala provizorie modulară din Titan. Probele tehnologice au luat sfârșit

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) SA a anunțat punerea în funcțiune a celor cinci capacități modulare de producere a energiei, citează profit.ro. Acest lucru este datorat faptului că probele tehnologice au fost finalizate cu succes și au adus rezultatele dorite în fața responsabililor.

În ultima săptămână, reprezentanții CMTEB au făcut multe verificări în ceea ce privește funcționarea centralelor provizorii. Aceștia au constatat că rezultatele sunt unele promițătoare, motiv pentru care, cea din Titan a fost pornită. Locuitorii din zonă se bucură de o alimentare optimă cu apă caldă și căldură.

Este asigurată energia termică pentru 200 blocuri

La momentul actual, capacitățile modulare asigură producerea unei cantități de energie termică suficientă pentru aproximativ 200 blocuri din zona respectivă. Străzile Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Bulevardului Basabia, Șoselei Pantelimon și Vergului sunt cele care beneficiază de furnizarea optimă a agentului termic de apă caldă și căldură. Acest lucru se explică prin puterea deținută de centrala din Titan, cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h pe timp de iarnă și 10 30 Gcal/h și 15 30 Gcal/h în sezonul de vară.

Citește și: Deținuții stau la căldură iar polițiștii la răcoare. Condițiile inumane în care lucrează angajații din penitenciare. Dan HALCHIN, se “umflă” pe Facebook

CMTEB
CMTEB

„Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură se va resimți în special în zona de Est și Nord-Est, acolo unde, după desființarea CET Titan în anul 2014, alimentarea locuințelor cu agent termic a fost asigurată de la o distanță foarte lungă, prin intermediul CTE Sud (ELCEN). Pe măsură ce noile capacități modulare se vor integra în sistemul de termoficare, vor fi îmbunătățiți parametrii de livrare pentru celelalte puncte termice care rămân alimentate din CTE Sud” spun reprezentanții CMTEB.

Centrala din Titan a fost înființată cu scopul de a îmbunătăți alimentarea cu apă caldă și căldură a locuitorilor din zona respectivă. Aceasta contribuie inclusiv la întărirea securității a aprovizionării cu electricitate din București, având o putere termică de 39,5MW și una electrică de 48,5MW.

Te-ar putea interesa și: Lege promulgată oficial! Scade dramatic TVA-ul pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult