- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR: Marți începe inspecția tehnică pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Acesta urmează să fie deschis de Crăciun

05 Dec, 09:25 • Fundeanu Madalina
Începe inspecția tehnică pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Acesta va fi deschis circulației de Crăciun.
CNAIR: Marți începe inspecția tehnică pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Acesta urmează să fie deschis de Crăciun

CNAIR a anunțat că marți, 5 decembrie, va începe inspecția tehnică pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, lotul dintre Valea Mare (Slatina) și Colonești (jud. Olt) urmând să fie deschis circulației de Crăciun, potrivit ultimelor estimări oficiale, citate de Economedia.

Începe inspecția tehnică pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Lotul 3 are o lungime de 32 de kilometri, iar singura zonă ,,întârziată” din proiect este Pasajul Jitaru, început la sfârșitul verii. Astfel, pasajul de la Jitaru pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești a început să prindă contur la aproximativ trei săptămâni de la începerea lucrărilor. De finalizarea acestui pasaj care să închidă „gaura” de 200-300 de metri din lotul 3 depinde, în mare parte, deschiderea lotului dintre Slatina și Colonești (32 km) la finalul anului, așa cum au promis atât constructorul UMB cât și oficialii din Ministerul Transporturilor.

Termenul contractual este ianuarie 2024, iar după finalizarea lucrărilor pe lotul 3 constructorul ar putea mobiliza resursele pe lotul 4 Colonești – Oarja care nu a avansat într-un ritm așteptat, posibil și ca urmare a faptul că UMB a ajuns la capacitatea maximă, peste 450 de kilometri de autostradă și drum expres în execuție.

Ai putea fi interesat și de: Rompetrol atrage atenția clienților cu o ofertă de nerefuzat! Cadouri pentru toți cei care alimentează cu benzină sau motorină de la ei

Drumul Expres Craiova-Pitești
Drumul Expres Craiova-Pitești

,,Din dispoziția directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, începând de mâine, 5.12.2023, începe inspecția lucrărilor executate pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești. În cadrul inspecției se vor verifica toate lucrările executate pe sectoarele finalizate. În paralel Antreprenorul lucrează pentru finalizarea tuturor lucrărilor din contractul de execuție al acestui tronson.

În această perioadă Antreprenorul execută lucrări la rampa spre Pitești a pasajului de la Jitaru, urmând ca zilele urmatoare să aștearnă straturile de mixtură asfaltică, montează parapete lateral și axial, amenajare descarcare/încărcare la Colonești, și aplică marcaje rutiere.”, este mesajul transmis de CNAIR.

Cele mai noi imagini de la Jitaru publicate pe Canalul YouTube Marian Marinel arată lucrări UMB și pe timpul nopții:

După finalizarea lotului 3 Slatina-Colonești, UMB are în plan să transfere resursele pe lotul 4 Colonești-Pitești (Oarja A 1), tronson la aproape 40 % execuție care trebuie terminat până la sfârșitul anului viitor. Dacă Ozaltin își respectă angajamentul de finalizare a lotului 1 Craiova-Pielești (18 km.) în 12 luni, iar CNAIR nu reziliază contractul cu Aktor pe lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Sud (întârziat la 57 %), atunci la sfârșitul anului viitor se va putea asigura circulația între Craiova și Constanța pe DEx12 și A 0 fără întrerupere.

Vezi și: Ministerul Agriculturii a făcut anunțul! Vor fi suplimentate fondurile pentru producătorii de usturoi cu peste 2 milioane de euro!