- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR suspendă temporar emiterea de roviniete pe 11 martie, iar plata prin SMS va fi întreruptă timp de 11 zile. De ce s-a luat această decizie

08 Mar, 23:55 • Adrian Popovici
Pe data de 11 martie 2024, de la miezul nopții și timp de aproximativ trei ore, emiterea rovinietelor va fi suspendată temporar. Această măsură este necesară pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acestora, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
CNAIR suspendă temporar emiterea de roviniete pe 11 martie, iar plata prin SMS va fi întreruptă timp de 11 zile. De ce s-a luat această decizie

Pe data de 11 martie 2024, de la miezul nopții și timp de aproximativ trei ore, emiterea rovinietelor va fi suspendată temporar. Această măsură este necesară pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acestora, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), transmite Agerpres.

Conform comunicatului emis de către autorități, suspendarea emiterii rovinietelor va afecta punctele de distribuție, portalurile web și aplicațiile mobile dedicate, precum și terminalele pentru procesarea plăților. Această actualizare vine în urma intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024, care modifică și completează OUG nr. 15/2002 referitoare la tarifele de utilizare și de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

În plus, în intervalul 11 – 21 martie 2024, serviciul de emitere a rovinietelor prin intermediul mesajelor scurte (SMS) va fi suspendat pentru a permite modificările necesare la nivelul fluxului de emitere, conform anunțului făcut de dezvoltatorul aplicației.

Ce le recomandă CNAIR șoferilor care ar putea rămâne fără roviniete?

Pentru a evita posibilele sancțiuni contravenționale, reprezentanții CNAIR recomandă utilizatorilor rețelei de drumuri naționale să achite în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11 martie 2024.

Aceste actualizări, deși temporare, reflectă eforturile autorităților de a menține transparența și eficiența sistemului de gestionare a taxelor de drum. Într-un context în care mobilitatea și utilizarea rețelelor rutiere sunt aspecte vitale pentru economie și cetățeni, actualizarea și îmbunătățirea acestor sisteme sunt imperative pentru asigurarea unui flux de trafic fluid și pentru gestionarea corectă a taxelor de utilizare a infrastructurii rutiere.

Chiar dacă suspendarea emiterii rovinietelor pentru scurt timp poate genera anumite inconveniente pentru șoferi și operatori de transport, această măsură este necesară pentru a asigura o funcționare corespunzătoare a sistemului și pentru a se conforma noilor reglementări legislative.

În concluzie, suspendarea temporară a emiterii rovinietelor reprezintă un pas în direcția îmbunătățirii și actualizării sistemului de gestionare a taxelor de drum, menit să ofere un cadru mai eficient și transparent pentru utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România.

Citește și: Rovinieta se schimbă în 2024! Vor avea loc modificări în ceea ce privește prețul și termenul de valabilitate

Tags: