- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comisia Europeană, măsuri dure pentru populația României. Fără sprijin pentru prețurile la energie

24 May, 21:49 • Constantin Cristina
România primește măsuri aspre de la Comisia Europeană. Ce trebuie să facă românii pentru a nu pierde subvențiile privind plata facturilor la energie.
Comisia Europeană, măsuri dure pentru populația României. Fără sprijin pentru prețurile la energie

Comisia Europeană a transmis un raport devastator al României și stabilește o serie de măsuri aspre pentru populație, a anunțat antena 3 CNN.

Vezi și: Schimbare majoră despre indexarea pensiilor! Comisia Europeană negociază cu România o nouă regulă

Comisia Europeană, măsuri dure pentru populația României

Oficialii de la Bruxelles solicită eliminările subvențiilor la energie până la finalul acestui an, iar această măsură ar implica costuri foarte mari pentru populație, în special pentru firme, pe fondul a ce se întâmplă pe piața energetică.

În acest moment, nimic nu este concret din partea Guvernului, în ciuda faptului că Instituția Uniunii Europene susține prin raportul publicat eliminarea sprijinului pentru facturile de energie, pe lângă alte multe recomandări.

Instituția Uniunii Europene este de părere că prețurile vor crește din nou pe piață, iar o soluție în acest caz ar trebui să vizeze doar persoanele vulnerabile și nu să se aplice și pentru cei care plătesc facturile pentru energie și gaze naturale.

Comisia Europeană
Comisia Europeană

 

O altă recomandare făcută de instituție ar fi în legătură cu impozitul progresiv. Mai exact că acest impozit să fie introdus în perioada următoare. Știm că țara noastră a discutat despre introducerea impozitării progresive, însă nu a ajuns la un consens până în acest moment.

Reducerea dependenței de combustibili fosil vine tot ca măsură din partea instituției, dar și accelerarea în ceea ce privește consumul de energie verde. Energie regenerabilă, proiect prin care România s-a angajat, prin RePower să îl implementeze. Tot Comisia Europeană spune că România ar trebui să se focuseze mai mult pe implementarea programului RepowerEu, și anume introducerea energiei verde regenerabile și reducerea de combustibil fosil

Statul român a spus că va încerca să țină cont de raportul transmis de Comisia Europeană și să aducă recomandările la zi.

Alte articole: Comisia Europeană vrea ca ONG-urile să dezvăluie finanţările non-UE. ONG-urile din România au primit finanțări de 2,5 miliarde de euro