- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comoara românilor, pe mâna rușilor! Un tezaur de peste 90 de tone de aur trebuie urgent recuperat „Din păcate e o situație complicată”

28 Apr, 10:52 • Constantin Cristina
Rușii, datori României! Românii trebuie neapărat să-și recupereze tezaurul de peste 90 de tone de aur, care a fost trimis în Moscova în timpul Primului Război Mondial.
Comoara românilor, pe mâna rușilor! Un tezaur de peste 90 de tone de aur trebuie urgent recuperat „Din păcate e o situație complicată”

Tezaur sechestrat în Rusia! România are de recuperat de la ruși comoara de peste 90 de tone de aur a fost trimisă în Rusia în ajutor, însă nu a mai fost returnată niciodată, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Titlurile de stat Tezaur se pot cumpăra! Dobânda poate ajunge până la 7,7%. De când pot investi românii

Un tezaur al României este pe mâna rușilor

România a încercat de mai multe ori să recupereze comoara care a fost trimis în Rusia în timpul Primului Război Mondial. Acesta includea tezaurul Băncii Naționale a României, ce aparține unor diverse bănci românești private, societăți comerciale, persoane particulare, colecții de artă, bijuterii și arhive.

tezaur
tezaur

Comoara a fost trimisă în Primul Război Mondial, pentru a fi adăpostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupaseră o parte destul de mare a României și amenințau că vor ocupa întregul teritoriu.

Acest lucru se întâmpla în timpul lui Lenin, însă ulterior comoara a fost sechestrat. După un timp, acesta a fost împărțit în trei tranșe separate, mai exact în anii 1935, 1956 și 2008, însă o mare parte din acesta a rămas nerestituită. Cauzând, de altfel, o mare problemă în relațiile diplomatice dintre România și Rusia.

„Legat de tezaurul din Rusia, sunt peste 93 de tone. Avem toate documente justificative ale acelui transport din păcate e o situație complicată a acelui tezaur. Știm care e situația în Rusia, știm ce poziție are. Nu doar față de aur, față de toată lumea. E greu de anticipat un dialog pe tema asta. Vorbim despre lucruri imposibil de concretizat în acest moment”, a declarat Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR.

Alte articole: Investitorii bogați sunt în goană după aur. Care sunt motivele pentru care cumpărătorii au achiziționat 1.130 de tone de aur