- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Titlurile de stat Tezaur se pot cumpăra! Dobânda poate ajunge până la 7,7%. De când pot investi românii

11 Apr, 16:56 • Constantin Cristina
Românii pot cumpăra în aprilie-mai titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 7,7%. Titlurile au o valoare nominală de 1 leu.
Titlurile de stat Tezaur se pot cumpăra! Dobânda poate ajunge până la 7,7%. De când pot investi românii

Românii pot investi de miercuri, 12 aprilie, titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani, iar dobânzile sunt cuprinse între 6,70%-7,70%. Aceste titluri au valoarea nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată, a transmis economedia.ro.

Vezi și: Noi titluri de stat Tezaur vor fi lansate de către Ministerul Finanțelor. Care este perioada de maturitate și dobânda aferentă

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate de români

  • Între 12 aprilie – 11 mai 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 12 aprilie – 12 mai 2023 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 12 aprilie – 11 mai 2023 în mediul urban și 12 aprilie – 10 mai 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.
titluri de stat Tezaur
titluri de stat Tezaur

Așadar, cine este interesat de achiziționarea unui astfel de titlu, trebuie să știe că dobânda este anuală și se plătește la termenele prevăzute în regulament. De asemenea, titlurile de stat sunt eliberate prin Programul Tezaur, sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și au posibilitatea anulării subscrierilor pe care le-a efectuat deja, însă poate solicita retragerea prin depunerea unei cereri.

Doar persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani sunt eligibile. Veniturile obținute de pe urma investirii în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. În calitate de emitent, Ministerul Finanțelor va folosi fondurile obținute pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Alte articole: Începând cu 3 ianuarie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur