- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Concedieri în masă la Yahoo! Angajații companiei sunt în pericol până la finalul anului

10 Feb, 10:35 • Stefan Simion
Un val de concedieri are loc în momentul de față în cadrul companiei Yahoo! Reprezentanții au explicat scopul acestor schimbări.
Concedieri în masă la Yahoo! Angajații companiei sunt în pericol până la finalul anului

Situație critică la compania Yahoo! La ora actuală, au loc concedieri în masă, citează ziare.com. Datele publicate arată că 1000 de angajați și-au pierdut locul de muncă doar în această săptămână, iar numărul va continua să crească până la finalul acestui an.

Yahoo a anunțat că intenționează să facă restructurări majore în cadrul companiei, la nivelul diviziei de tehnologie pentru publicitate. Reprezentanții au declarat că forța de muncă totală va fi redusă cu 20%, în urma concedierilor.

Angajații Yahoo, puși în pericol

50% dintre angajați vor fi afectați de decizia luată de marii reprezentanți ai companiei. Responsabilii vor ca modificările și restructurările să fie efectuate până la finalul acestui an. 1.000 de angajați și-au pierdut locul de muncă doar în această săptămână, iar situația este una critică.

Vezi și: Google, val de concedieri. De la angajați cu salarii de mii de euro, la șomaj. Care este motivul

Compania a anunțat că decizia implementată este cea care le va permite responsabililor să se concentreze mai bine pe investițiile esențiale din afacerea desfășurată în domeniul publicității, cunoscută sub denumirea „DSP”. Restructurările sunt cauzate de faptul că mai mulți agenți de publicitate au răspuns în fața nivelului crescut al inflației, ajungând să reducă considerabil bugetele de marketing.

Yahoo
Yahoo

Într-un interviu, CEO-ul companiei a menționat că modificările anunțate nu au loc din cauza provocărilor financiare, ci mai degrabă, reprezintă o strategie pentru domeniul de publicitate Yahoo. Schimbările realizate anunță rezultate promițătoare, din perspectiva responsabililor companiei.

„Aceste schimbări vor fi extrem de benefice pentru profitabilitatea Yahoo în general, ceea ce va permite companiei să treacă la atac și să investească mai mult în alte părți ale activității sale care sunt profitabile”, declară CEO-ul.

Yahoo nu este singura companie care face concedieri în masă

Companiile americane Goldman Sachs sau Alphabet sunt doar câteva dintre cele care au ales să facă concedieri în masă în această perioadă. Reducerea numărului personalului a ajutat firmele să se protejeze de inflația ridicată, având în vedere că solicitările și cererile clienților au fost aproape inexistente.

Citește și: Concedieri la Glovo! Peste 250 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă. Ce posturi sunt vizate

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult