- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cresc din nou tarifele la carburanți! Iată cât costă un plin astăzi

20 Jun, 08:02 • Constantin Cristina
Petrom a majorat prețurile la carburanți! Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru un plin de benzină sau motorină?
Cresc din nou tarifele la carburanți! Iată cât costă un plin astăzi

Petrom, liderul pieței carburanților din România a majorat și marți prețurile, potrivit Monitorul Prețurilor. Așadar, astăzi, 20 iunie, șoferii plătesc pentru un plin de benzină cu 3 bani mai mult pe litru, iar pentru motorină cu 4 bani mai mult pe litru.

Citește și: OMV Petrom oferă românilor vouchere de 300 de lei pentru benzină sau motorină. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de ofertă

Cresc din nou tarifele la carburanți! Iată cât costă un plin astăzi

Începând cu luna iunie, Petrom a majorat pas cu pas tarifele la carburanți, iar de la 1 iunie, prețurile s-au ridicat cu 24 de bani mai mult pe litru de benzină, iar motorina cu 19 bani mai mult pe litru.

carburanți
carburanți

Potrivit Economedia, stația Petrom Vitan, de lângă București Mall, la pompă, prețul benzinei standard a ajuns să fie de la 1 iunie de 6,51 lei pe litru și de 6,48 lei/litru pentru motorina standard.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,70 lei și 6,76 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,65 și 6,68 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, afișează în data de 20 iunie 2023 un preț al benzinei standard de 6,75 lei pe litru și de 6,64 lei/litru pentru motorina standard.

În continuare se simte o diferență semnificativă între benzină și motorină, benzina fiind mai scumpă cu 8 bani/litru. În toamna anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 1,5 lei pe litru.

Alte articole: Preț carburanți 15 iunie. Românii trebuie să plătească mai mult pentru benzină și motorină, iar pentru GPL mai puțin