- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Creștere importantă a salariilor! Marcel Ciolacu: Salariul mediu brut din România va ajunge la 2000 de euro

27 Feb, 10:33 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu promite majorarea salariului în România. Premierul a spus că își dorește ca în următorii 4-5 ani salariul mediu brut din România să ajungă la 2000 de euro, iar salariul minim brut să ajungă la 1200 de euro.
Creștere importantă a salariilor! Marcel Ciolacu: Salariul mediu brut din România va ajunge la 2000 de euro

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că are un „crez economic” bazat pe 5 puncte importante. Premierul a spus că își dorește ca în următorii 4-5 ani salariul mediu brut din România să ajungă la 2000 de euro, iar salariul minim brut să ajungă la 1200 de euro, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu promite majorarea salariului în România

„Vreau să vă lansez astăzi o propunere concretă, am să definesc câteva garanții de stabilitate obligatorii și, la final, doresc să fac și o promisiune. Este, de fapt, crezul meu economic pentru viitorul României.

Am lăsat pentru final promisiunea. De fapt, este mai mult decât o promisiune, este o credință: dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului! Nu este un vis, ci o proiecție bazată de traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace!

Ai mai putea fi interesat și de: Austria blochează din nou intrarea României în Schengen. Ministrul austriac de Interne: „Nu se pune problema ca România să fie membru deplin în spaţiul de liberă circulaţie”

salariu
salariu

Concluzia este că doar de noi depinde să putem arăta așa:

1. În 4 ani România să aibă un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro în 2023;

2. Un câștig salarial mediu brut de 2000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1200 euro pe lună. Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.

3. Să întoarcem în economie în total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB

4. Să atragem investiții străine directe cumulate de 40 miliarde euro.

5. Să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est depășind Polonia la indicatorii privind convergența economică

Sper că am fost suficient de clar și de concis. Îmi doresc, înainte de orice, să fim eficienți! De aceea, propun ca orice stabilim astăzi să aibă în spate și un mecanism de urmărire a progresului pe baza unor indicatori de rezultat, așa cum lucrați dumneavoastră în corporații.”, a spus Marcel Ciolacu.

Vezi mai multe știri: O nouă obligație a băncilor. Din 2025, transferurile bancare în euro în toate țările UE se vor face instant și fără comisioane speciale