- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De unde sunt aduse, de fapt, ouăle de la Lidl. Puțini știau acest lucru

20 Apr, 20:29 • Bumbeneci Diana
Ouăle sunt unele dintre produsele pe care românii le achiziționează cel mai des, însă puțini cunosc detalii despre proveniența lor. Iată de unde sunt aduse acestea.
De unde sunt aduse, de fapt, ouăle de la Lidl. Puțini știau acest lucru

Ouăle sunt unele dintre produsele pe care românii le achiziționează cel mai des, însă puțini știu detalii despre proveniența lor. Magazinele Lidl au zilnic sute de mii de clienți care le trec pragul.

De unde sunt aduse ouăle de la Lidl

Chiar dacă mulți nu cumpără ouă din supermarketuri, preferându-le pe cele de casă, marea majoritate cumpără ouăle din marile magazine. Despre ouăle de casă, există garanția că sunt, într-adevăr, făcute de găini și luate din cuibarul lor, însă situația nu este așa cum credeau cumpărătorii în legătură cu ouăle din Lidl, Kaufland, Cora, Carrefour, Auchan sau Penny.

Pentru a afla informații despre ouăle din marile magazine, trebuie să fii atent la etichetă, mai exact la cifrele ștanțate pe ele. Concret, ouăle pe care apare ”0” sunt de la găini crescute ecologic, ”1” înseamnă că sunt de la găini crescute în aer liber, ”2” semnifică faptul că găinile au crescut în hale, iar ”3” se referă la găinile în baterii îmbunătățite. Din 2016, Lidl a renunțat la găinile stresate, adică la acele păsări crescute în baterii și care nu dispuneau de spațiu suficient pentru mișcare. Din anul 2018 lucrurile s-au schimbat, iar Lidl a adus pe rafturi produse dezvoltate local, din categoria ”1” și ”2”.

Vezi și: Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

ouă
ouă

În supermarketul Lidl sunt și ouă din categoria ”0”, iar găinile care le fac sunt alimentate cu făină proteică animală și nu conțin aditivi, conservanți sau coloranți sintetici. Referitor la Kaufland, Auchan, Penny sau Metro, ouăle provin de la cooperativa agricolă Bârsa Prod 2012 din Ploiești. Această cooperativă operează cinci ferme de creștere a păsărilor. Este esențial să analizăm cu atenție și calitatea oului. Consistența albușului și rezistența gălbenușului indică cât de bine au fost crescute găinile. De exemplu, dacă gălbenușul se întinde după spargerea oului, este clar de evitat.

Alte aspecte care arată calitatea ouălor sunt proprietățile estetice și microbiologice ale albușului și gălbenușului. Trebuie să reținem că un ou proaspăt este alcătuit din 58% albuș, 32% gălbenuș și 10% coajă. Dacă aceasta este pătată, oul nu este bun de consumat. Un ou vechi îl cunoașteți în primul rând după coajă, apoi după albuș și gălbenuș. Pe măsură ce oul îmbătrânește, gălbenușul absoarbe apă, prezintă pete, pare plat, iar albușul crește în dimensiune. Cu cât un ou stă mai mult timp neconsumat, cu atât se învechește.

Vezi și: Românii vor avea parte de o minivacanță de Paște 2024. Câte zile libere vor avea angajații români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult