- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie fără precedent luată de ANPC! Inspectorii au închis o gară și au dat o amendă de 30.000 de lei pentru punerea în pericol a călătorilor

24 Feb, 12:36 • Adrian Popovici
Sesizările primite din partea călătorilor au fost suficiente pentru a declanșa o investigație riguroasă din partea ANPC. Ceea ce au descoperit comisarii în timpul controlului a fost pur și simplu de-a dreptul șocant - un adevărat dezastru. Pereții ghișeelor unde se vând bilete erau scorojiți, plini de igrasie și mucegai, iar mirosul din interiorul clădirii era aproape insuportabil.
Decizie fără precedent luată de ANPC! Inspectorii au închis o gară și au dat o amendă de 30.000 de lei pentru punerea în pericol a călătorilor

Gara CFR din Baia Mare se confruntă cu o criză fără precedent, care a culminat cu închiderea sa imediată de către oficialii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Măsura drastică a fost luată în urma unor controale ce au scos la iveală o situație alarmantă, punând în pericol viața călătorilor din cauza stadiului avansat de degradare în care se află clădirea, transmite Antena 3 CNN.

Sesizările primite din partea călătorilor au fost suficiente pentru a declanșa o investigație riguroasă din partea ANPC. Ceea ce au descoperit comisarii în timpul controlului a fost pur și simplu de-a dreptul șocant – un adevărat dezastru. Pereții ghișeelor unde se vând bilete erau scorojiți, plini de igrasie și mucegai, iar mirosul din interiorul clădirii era aproape insuportabil.

Din nefericire, problemele nu se opreau aici. Toaletele, aflate și ele în condiții deplorabile, cereau călătorilor să plătească o taxă pentru folosirea lor. Această situație inacceptabilă a fost semnalată de mai mulți pasageri, iar ANPC a decis că este necesară o intervenție imediată.

Te-ar putea interesa și: Recomandările ANPC pentru cadourile cumpărate de Valentine’s Day și Dragobete: „Să fie atenţi la preţuri, deoarece preţurile mici propuse sunt dubioase”

Ce spune conducerea gării despre decizia ANPC?

Deși solicitat să ofere declarații oficiale, șeful Gării CFR Baia Mare a refuzat să comenteze asupra acestor probleme, ceea ce a întărit și mai mult impresia de neglijență și lipsă de responsabilitate.

În lumina descoperirilor grave, comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus închiderea imediată a Gării până când toate problemele vor fi remediate. Sancțiunile contravenționale aplicate au fost pe măsură, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, reflectând gravitatea situației și disprețul față de normele de siguranță și igienă.

„Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat două sancțiuni contravenționale cu amenzi în cuantum de 30.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, aferentă zonelor care prezintă risc pentru consumatori și angajații proprii, existând culoare pentru achiziția de bilete”, a anunțat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș.

În concluzie, situația de la Gara CFR din Baia Mare este una alarmantă și necesită intervenții urgente pentru a asigura siguranța și confortul călătorilor. Este imperativ ca autoritățile competente să ia măsuri ferme pentru remedierea deficiențelor și pentru a sancționa pe cei responsabili de această stare de lucruri. Oamenii au dreptul la servicii de calitate și la un mediu sigur, iar acest incident ar trebui să servească drept avertisment pentru întreaga industrie feroviară din țară.

Citește și: Amenzile încasate de ANPC în 2023, cu 114% mai multe decât în 2022. Câți bani s-au adunat la bugetul de stat din sancțiunile aplicate comercianților

Tags: