Evident, unele bănci acordă dobânzi mai mari decât altele la depozitele bancare. Românii care vor să pună deoparte un ban pentru „zile negre” în moneda națională au posibilitatea de a deschide depozite bancare la orice instituție financiară din țară. Totuși, nivelul dobânzilor variază considerabil de la o bancă la alta.
În 2025, instituția bancară care oferă cea mai mare dobândă la depozitele în lei este TBI Bank, mai ales dacă depozitele sunt pentru termene de 3, 6 și 12 luni. În timp ce majoritatea băncilor practică dobânzi de doar 3-4%, TBI Bank propune randamente semnificativ mai mari, cuprinse între 6% și 7%, potrivit fanatik.ro
La depozitele pe un an, dobânda oferită de TBI Bank este de 7%.
Această instituție bancară este urmată de Garanti BBVA, cu o dobândă de 6.35% la depozitele în lei. Pe locul 3 se situează Intesa Sanpaolo, cu o dobândă de 5.35%, iar pe locul 4 regăsim UniCredit Bank, care oferă 5%.
Codașele clasamentului dobânzilor sunt, în mod surprinzător sau nu, tocmai marile bănci. ING, BCR și BRD, bănci populare în rândul românilor, oferă dobânzi cuprinse între 3.4% – 4%.
„Podiumul” codașelor este completat de CEC Bank, care oferă 4.50%. Banca Transilvania, una dintre băncile cu cel mai mare portofoliu de clienți de la noi din țară, oferă o dobândă de 4.70%.
Și în ceea ce privește depozitele pe 6 luni, tot TBI Bank are cea mai bună ofertă, cu o dobândă de 6.45%. Ca și în cazul dobânzilor pe 1 an, TBI Bank este secondată de Garanti BBVA, cu 6.15%, și Intesa Sanpaolo cu 5.75%.
Citeste si Atenție, părinți! Cum să vă protejați copiii de fraudele care pot goli cardurile bancare
Alpha Bank oferă românilor o dobândă de 5.10% pentru depozitele la 6 luni, iar la UniCredit dobânda variază între 5.10% – 6%, în funcție de suma de bani depusă. Banca Transilvania, BRD și BCR oferă dobânzi de până la 4.95% pentru depozitele la 6 luni, în timp ce Raiffeisen Bank are o dobândă de 6.20% pentru depozitele la 4 luni.