- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Elevii care pun „coroniţă” roboţilor şi nu se tem de subiecte grele la Bac şi Evaluare. Cine este şi ce face echipa „Eastern Foxes” de la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Ploiești

29 Feb, 12:18 • Adrian Popovici
Echipa de robotică Eastern Foxes a Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești va participa la etapa națională a Campionatului de Robotică după ce a câștigat un nou premiu.

Performanță deosebită a echipei de robotică Eastern Foxes a Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești, transmite România TV, dar să-i lăsăm să se prezinte singuri:

„Noi suntem echipa de robotică Eastern Foxes și aparținem de Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești. Aceasta este povestea noastră: Echipa a fost fondată în anul 2020, iar de atunci, echipa noastră a crescut continuu datorită pasiunii noastre pentru domeniul STEM. Facem parte din competiția FIRST Tech Challenge, cea mai mare competiție de robotică din lume pentru liceeni, introdusă în România în 2016 de către Asociația Nație prin Educație.

Scopul acestei competiții nu se rezumă doar la roboți, ci și la dezvoltarea tinerilor prin cultivarea abilităților de viață esențiale și pregătirea lor pentru un viitor dependent de tehnologie. Proiectul nostru nu este doar o inițiativă semnificativă în viețile noastre, ci și o sursă de maturizare și dezvoltare. Prin multă muncă, echipa noastra a reusit sa se califice la etapa națională a competiției.

Povestea pe care noi am creat-o alături de doamnele profesor Lica Daniela, profesoare de informatică în colegiul nostru și fondatoare a centrului de excelență Prahova, și Suditu Iulia, profesoara de limba engleza, fotograf și jurnalist, care ne sunt mentori alături de foștii membri și aceasta echipa minunată formată din 14 membrii, 8 pe departamentul non-tehnic și 6 pe departamentul tehnic.

1. Colaborarea cu Logiscool, cea MAI MARE REȚEA GLOBALĂ pentru educație digitală, programare și inteligență artificială, pentru copii și tineri, având filiere în 32 de țări. Începând din primăvara acestui an, vom implementa pentru aceștia un SUPORT DE CURS, constând în 5 lecții ARDUINO, dintre care toate cele 5 au fost deja aprobate, putând astfel să începem orele de predare. Suportul va putea ajunge la 50.000 de elevi din toată țara.

2. Proiectul „Fire Foxes” realizat în colaborare cu “Inspectoratul pentru Situații de Urgență” Prahova. În momentul actual, suntem în procesul de realizare a unui robot capabil să transporte dispozitive explozive într-o locație sigură. Având deja proiectul 3D finalizat, colaborarea cu această instituție de stat este una foarte importantă, deoarece vom putea juca un rol major în diminuarea numărului anual de 60.000 de victime, afectate de materialele explozive.

3. Podcastul „O zi din viața unui student”, care a ajuns la 34.000 de vizualizări pe toate rețelele de socializare. Acest proiect a constat în ajutarea tinerilor în procesul de ORIENTARE ÎN CARIERA PROFESIONALĂ. Invitații podcastului au fost studenți de ani universitari diferiți și facultăți din întreaga lume.

4. Eastern Green Week este un eveniment ce se va desfășura în perioada 26 februarie – 1 martie, în cadrul Colegiului Național “Ion Luca Caragiale”, Ploiești. Scopul evenimentului este educarea și implicarea elevilor în procesul de soluționare al problemelor ce afectează mediul înconjurător. Astfel, vom organiza ateliere interactive pentru clasele primare, axate pe reciclare și principiile unui stil de viață sustenabil. Pentru a oferi o perspectivă mai profundă asupra problemelor ecologice actuale, am avut oportunitatea de a invita o serie de specialiști pentru a ține discursuri pe variate teme legate de mediul înconjurător.

Eastern Foxes a obținut, în cadrul Regionalei București, derulate în perioada 26 – 28 ianuarie, premiul Design Award II. „Am reușit să ne calificăm până în semifinalele competiției, ocupând poziția 5 în clasament, fiind de asemenea și căpitani de alianță, luptând alături de Broboti si @quantum_robotics. Suntem bucuroși de calificarea noastră în Etapa Națională și de obținerea premiului Design Award 2. Promitem că vom demonstra cunoașterea adevăratelor valori ale competiției FIRST Tech Challenge”, au transmis caragialiștii. Premiul obținut de ei recompensează ingeniozitatea în crearea roboților folosind elemente care să satisfacă deopotrivă criteriul estetic și cerințele tehnice.

S-au calificat, la Campionatul Național, și membrii echipei InfO1 Robotics, premiați și în cadrul Regionalei cu premiul Inspire Award III: „În timp ce am experimentat emoțiile meciurilor, ne-am si distrat si ne-am bucurat de atmosfera competiției. Suntem încântați că am avut ocazia de a avansa în semifinale alături de echipele Ro2D2 și HighFive Robotics. Premiul câștigat nu doar validează eforturile noastre, ci și subliniază unitatea și solidaritatea echipei. Fără contribuția fiecărui membru, aceste reușite nu ar fi fost posibile”.

Premiile Inspire sunt unele dintre cele mai prestigioase din competiție, întrucât ele reprezintă recunoașterea eforturilor depuse atât pentru construirea robotului, cât și prin acțiunile pentru implicarea în comunitate.

Cele două echipe merg la Campionatul Național de la Iași, în perioada 22-24 martie, alături de colegii de la CNMV Ploiești, de asemenea calificați în următoarea etapă.

Tags: