- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! Vestea zilei pentru românii care vor merge anul acesta la mare

23 May, 14:29 • Bumbeneci Diana
Decizie finală! Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie.
Este oficial! Vestea zilei pentru românii care vor merge anul acesta la mare

Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui va fi suspendată de la 1 iunie și până cel târziu 31 august, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. În acest sens, românii care vor merge în minivacanța de 1 iunie la mare, dar și pe parcursul sezonului estival, nu vor mai fi nevoiți să achite această taxă.

Ai mai putea citi: Românii care merg pe litoral vor plăti o nouă taxă începând cu 2023. Primăria Mangalia a făcut anunțul

Suspendarea tarifului de trecere se va aplica pentru toate categoriile de vehicule, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august, se arată în documentul citat. Compania de Infrastructură estimează că aceasta va aduce o gaură de aproape 52 de milioane de lei în încasări.

CNAIR anunţa că în luna februarie au fost reluate lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, iar pe perioada lucrărilor, Calea II de circulaţie, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, a fost închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri.

Pe această perioadă, până la terminarea lucrărilor, să vedem dacă putem și cred că putem, să eliminăm taxa de pod”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă care a avut loc la Constanța.

Potrivit CNAIR, podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

Noi am sperat că undeva la sfârșitul lunii iunie puteam să îl dăm în circulație, pare că se duce și în luna iulie. Și atunci, fiind în vârf de sezon, toate aceste lucrări vor crea un anumit disconfort și cred că noi putem să ne asumăm în această perioadă până la finalizarea acestor reparații să ne asumăm această decizie. Începând de cât mai repede, dar ține de CNAIR.

De aceea am făcut și public acest lucru ca să faceți presiune pe domnul de la CNAIR. E o chestiune de zile. Reparațiile sper să se termine până la început de august”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu.

Mai poți citi: Lovitură pentru românii care și-au plănuit concediul pe litoralul Mării Negre. Prețurile vor crește cu până la 30%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult