- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

FOTO| Stratul de zăpadă pe Transfăgărășan depășește 3 metri! Deszăpezirile continuă chiar și în prima zi de vară

01 Jun, 17:44 • Constantin Cristina
Chiar dacă a venit vara oficial, zăpada nu vrea să plece de pe Transfăgărășan. Autoritățile continuă deszăpezirile și în prima zi de vară, stratul atingând trei metri.
FOTO| Stratul de zăpadă pe Transfăgărășan depășește 3 metri! Deszăpezirile continuă chiar și în prima zi de vară

Reprezentanții DRDP Brașov arată că lucrările de deszăpezire continuă chiar și în prima zi de vară pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă depășește 3 metri, a anunțat antena 3 CNN.

Citește și: Proiect unic în România! „Cel mai bun drum din lume” va fi modernizat. Cum va arăta Transfăgărășanul

Stratul de zăpadă pe Transfăgărășan depășește 3 metri! Deszăpezirile continuă chiar și în prima zi de vară

Autoritățile au postat azi, 1 iunie, poze cu stratul gros de zăpadă și lucrările de deszăpezire, de pe cel mai frumos drum din România

„Mult a fost, puțin a rămas!

Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, este mesajul celor de la DRDP Brașov.

Transfăgărășan
Transfăgărășan

Potrivit spuselor celor de la DRDP Brașov, din cauza vremii reci din ultima perioadă și a iernii care nu a mai vrut să plece de la noi, a complicat intervenția utilajelor de a face curat pe drum.

Stratul de zăpadă era dublu, mai exact de 5-6 metri, în urmă cu doar o săptămână, iar lucrările de deszăpezire nu au putut face față. Ulterior a fost nevoie de un excavator, deoarece era prea multă zăpadă. Traficul rutier este încă deschis pe Transfăgărășan, însă șoferii sunt sfătuiți să nu se aventureze dacă nu au anvelope de iarnă şi/sau lanțuri, potrivit sursei citate.

„Drumarii de la CNAIR intervin permanent pentru a menține circulația deschisă în siguranță, pentru cei care tranzitează unul din cele mai frumoase drumuri montane din lume, cât mai mult timp”, au transmis reprezentanții CNAIR

Alte articole: A venit iarna la munte! Pe Transfăgărășan zăpada are deja câțiva centimetri. Care este prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni