- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigantul Shanghai Electric și-a deschis firmă în România. Care sunt planurile marii companii din China pentru țara noastră

21 Mar, 22:57 • Fundeanu Madalina
Giganul Shanghai Electric Hongkong intră pe piața din România. Compania are în administrare active de peste 2 miliarde euro.
Gigantul Shanghai Electric și-a deschis firmă în România. Care sunt planurile marii companii din China pentru țara noastră

Compania chineză Shanghai Electric Hongkong, platformă integrată a industriei și finanțelor, care urmărește să conecteze piețele financiare și de capital pentru a sprijini strategia de globalizare a Shanghai Electric, companie de producere a energiei și producție de echipamente electrice, și-a deschis subsidiară în România, conform datelor publicate în Monitorul Oficial, relatează Profit.ro.

Giganul Shanghai Electric Hongkong intră pe piața din România

Cu o lună în urmă, la Registrul Comerțului a fost înmatriculată compania Shanghai Electric Romania Company S.R.L., potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. Activitatea principală a noii firme este „lucrări de construcție a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”, iar capitalul social este de 3 milioane de lei, scrie Economica.net.

Fondator și unic acționar este compania Shanghai Electric HongKong International Engineering, cu sediul social în Hong Kong. Firma reprezintă o parte din grupul Shanghai Electric, un gigant chinezesc cu active totale de aproape 400 de miliarde de yuani (50 de miliarde de euro) și 75.000 de angajați, aflat pe lista Fortune cu cele mai mari 500 de companii chineze.

Te-ar mai putea interesa și: Hornbach face angajări! Se dau salarii de peste 4.000 de lei și bonusuri. Iată în ce orașe sunt disponibile locurile de muncă

Shanghai Electric
Shanghai Electric

Potrivit sursei citate anterior, Shanghai Electric Hong Kong International Engineering Company Limited, adică fondatoarea noii firme înmatriculate în România, este una dintre companiile care a depus ofertă la licitația pentru construirea parcurilor fotovoltaice cu o capacitate totală de circa 450 MW care urmează să fie dezvoltate de Societatea Parc Fotovoltaic Rovinari Est, deținută în proporții egale de OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia.

Valoarea estimată a contractului în cauză este de 374 de milioane de euro, iar un procent de 70% din investiție este finanțată din Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene.

Compania chineză este, de fapt, liderul uneia dintre cele opt consorții și companii care au depus oferte. La această licitație, are ca subcontractor o firmă specializată în domeniul infrastructurii energetice din Brașov, Electroconstrucția Elecon.

Portofoliul de afaceri al companiei din Hongkong include afaceri în comerț, investiții în capitaluri proprii, investiții în proiecte, management al activelor, asigurări captive, brokeraj de asigurări etc. Are în administrare active de peste 2 miliarde euro.

Vezi mai multe știri: Mall-ul Promenada din Bucureşti va fi extins până la sfârşitul lui 2026. Investiția este de 282 de milioane de euro