- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În România se trăiește din ce în ce mai greu. Inflația continuă să crească!

17 Oct, 18:08 • Oprea Alina
Inflația afectează pe zi ce trece tot mai mult bugetele familiilor din România. Prețurile continuă să crească fără încetare, iar acestea reprzintă un factor foarte important în bugetul fiecărei familii.
În România se trăiește din ce în ce mai greu. Inflația continuă să crească!

Inflația este un fenomen care se întâmplă, deja, de ceva vreme în România, iar românii par să se descurce cu aceasta, însă foarte greu. Prețurile sunt foarte importante în bugetele familiilor și este dificil pentru română să se întrețină în astfel de condiții. Institutul Național de Statistică a publicat câteva date care au arătat că inflația a scăzut în luna septembrie la 8,8% de la 9,4%, procent corespunzător lunii august.

„Rata anuală a inflaţiei în luna septembrie 2023 comparativ cu luna septembrie 2022 este 8,8%.”, arată datele publicate în decursul zilei de joi de INS, conform infofinanciar.

Citește mai multe despre: Ikea salvează populația de la inflație! Prețurile produselor scad considerabil!

Inflația crește!

INS arată și datele oficiale care pune focusul asupra ratei modificării din ultimele 12 luni (octombrie 2022 – septembrie 2023) față de precedentele 12 luni (octombrie 2021 – septembrie 2022), rată care marchează un procent de 12,6%, creștere.

Inflația
Inflația

Creșerile sunt imense, procentele fiind uluitoare, astfel că prețurile alimentelor au crescut cu 0,4%, iar cel al mărfurilor nealimentare cu 6,7%, iar serviciile s-au scumpit cu 12,1%. Spre exemplu, cartofii au înregistrat o creștere de 6,7%, iar prețurile detergenților îi țin pe consumatori departe de rafturile acestora, întrucât creșterea este de 2,3%, la cârți, ziare și reviste se înregistrează o creștere de 3,6%, iar la combustibili 2%, conform sursei citate.

Serviciile fără de care oamenii nu pot trăi au suferit scumpiri dratsice, astfel că: serviciile de apă, canal şi salubritate 3%, electricitate 1,6%, chirii 2%, transportul aerian 2,8%, servicii poştale 7,5%.

S-au scumpit serviciile de apă, canal şi salubritate (+3%), electricitate (+1,6%), chirii (+2%), transportul aerian (+2,8%), servicii poştale (+7,5%

Citește mai multe despre: Ciucă: „Creşterea TVA duce la creşterea cu 0,5% a inflaţiei şi o scădere cu 0,1% a economiei”