- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep lucrările de asfaltare pe DN1 Predeal-Brașov. Reparațiile durează toată luna. Traseele alternative pentru șoferi

05 Jul, 19:34 • Lupu Alexandra
CNAIR începe lucrările de asfaltare pe DN1 Predeal-Brașov. Iată traseele alternative pentru șoferi.
Încep lucrările de asfaltare pe DN1 Predeal-Brașov. Reparațiile durează toată luna. Traseele alternative pentru șoferi

Au început lucrările de asfaltare pe DN1 între Predeal și Brașov! CNAIR precizează că reparațiile durează toată luna, informează economedia.ro.

Lucrări de asfaltare pe DN1 Predeal-Brașov

CNAIR a informat că au început lucrările de asfaltare pe DN1 Predeal-Brașov, dar și reparațiile pe tronsonul dintre Cotul Donului și Timișu de Sus. Toate lucrările durează până la sfârșitul lunii iulie.

Primele 12 zile vor fi alocate pentru lucrările de frezare. Ulterior, 10 zile se va aștepta așternarea covoarelor asfaltice, afirmă Tudor Duțu, directorul general DRDP Brașov.

Citește și despre: Autostrada Sudului, Filiași-Lugoj. Sorin Grindeanu: Lotul Drobeta Turnu Severin – Domaşnea (65 km) al drumului de mare viteză are contract pentru proiectare semnat

Drumarii explică că nu au reușit să facă aceste reparații la sfârșitul primăverii sau în iunie, atunci când traficul pe DN1 nu este atât de aglomerat, prin ,,condițiile meteo nefavorabile cu ploi aproape în fiecare zi”. Reparațiile se fac pe un segment care are o lungime de 12 kilometri. Lucrările vor fi suspendate în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, potrivit ultimelor informații. Traseele alternative pentru șoferi:

– DN73A, Predeal – Râșnov

– DN1A, Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

„Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, a transmis luni, 4 iulie, DRDP Brașov.

Ministerul Dezvoltării și CJ Prahova încearcă mai multe proiecte pentru fluidizarea circulației, în lipsa Autostrăzii Ploiești – Brașov. Autoritățile încearcă proiecte precum pasajele de la Sinaia Sud / Nord și Predeal, modernizarea Drumului Județean pe Valea Doftanei sau Centuri la Comarnic și Bușteni.

De asemenea, CNAIR încearcă modernizarea DN 73 Pitești – Bran – Brașov, referindu-ne la un drum european cu lucrări începute încă de acum un deceniu. Călătorii trebuie să știe asta!

Cel mai rapid tren de la CFR Călători IC „Avram Iancu” face 2 ore și 14 minute între București și Brașov. Totodată, garniturile InterRegio fac 2 ore și 25 minute (IR 1680) între București și Brașov.

DN1 Predeal-Brașov
DN1 Predeal-Brașov

Totodată, din septembrie lucrările de modernizare a DJ 102 I Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov), drum care ar urma să decongestioneze traficul de pe DN 1 până la finalizarea autostrăzii.

Demararea lucrărilor este condiționată de îndeplinirea obligațiilor care le revin beneficiarilor finali, adică consiliilor județene Brașov și Prahova, în ceea ce privește exproprierea terenurilor afectate de investiție, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Județean (CJ) Brașov. Discuțiile au avut loc la sediul CNI.

„În prezent, se lucrează la proiectul tehnic de execuţie, astfel încât, potrivit conducerii CNI, Ordinul de Începere a Execuţiei Lucrărilor va putea fi emis în cursul lunii septembrie 2023. Demararea lucrărilor este condiţionată de îndeplinirea obligaţiilor care le revin beneficiarilor finali, respectiv consiliilor judeţene Braşov şi Prahova, în ceea ce priveşte exproprierea terenurilor afectate de investiţie.

În acest context, s-a convenit necesitatea finalizării coridorului de expropriere la nivel de proiect tehnic, astfel încât documentele să corespundă întru totul cu realitatea din teren, iar apoi să se treacă la realizarea exproprierilor pentru cauză de utilitate publică a terenurilor necesare construirii drumului interjudeţean”, se arată în comunicatul CJ Braşov.

Citește și despre următorul subiect: VIDEO| Radiografie Autostrada de Centură A0. Risc major să rateze marile inaugurări. În ce stadiu se află lucrările