Pasca cu brânză dulce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Penru a-i da o savoare specială, poți folosi un ingredient ieftin, cu ajutorul căruia desertul va fi și mai bun.
Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar românii se pregătesc intens pentru acestă sărbătoare. În această perioadă, se vopsesc ouăle și se pregătesc diverese preparate tradiționale, precum drobul și friptura de miel.
La capitolul desert, românii prepară cozonac, dar și pască pentur a le cosnuma de Învierea Domnului, alături de cei dragi. Cei care vor să pregătească o pască pe care apropiații o vor adora, trebuie să respecte lista de ingrediente și câteva recomandări simple.
Citește și: Când e ”permis” să speli rufe în Săptămâna Mare. ”Toate doamnele mă întreabă: părinte, am voie?”
Ingredientul care face pasca și mai gustoasă este foarte ieftin. Este vorba despre stafide, pe care le găsești în orice supermarket. O pungă costă în jur e 6 lei, iar pasca cu brânză dulce va fi mult mai aromată.
Ingrediente
Citește și:Cafeaua care îți taie pofta de mâncare. Ingredientul secret care oferă senzația de sațietateMod de preparare
Făina se pune într-un bol, apoi se face un gol în mijloc și se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte și puțin zahăr. Se frământă, adăugându-se toate ingredientele rețetei. Se obține un aluat de cozonac, apoi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
Într-un alt bol se pun, separat, brânza de vaci, smântâna, zahărul, coaja de lămâie și portocală, un praf de sare, dar și făina, zahărul vanilat și ouăle. Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui mixer. La final, se vor adăuga stafidele.
După ce a crescut aluatul, foaia obținută se pune într-o tavă unsă cu unt. Cu mâna se formează, pe planșetă, un sul răsucit de grosimea unui deget, apoi se taie în două. Cele două bucăți se vor întinde cu ajutorul unui sucitor.
În tava unsă cu unt se așază prima foaie, apoi se toarnă compoziția de brânză și se acoperă cu cealaltă foaie. Se presară ușor, ca să nu iasă brânza. Se pune la cuptor, la o temperatură potrivită, care trebuie să fie aceeași pe tot parcursul procesului de coacere.
După ce pasca s-a copt, se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de câteva ore. Se pudrează cu zahăr și se poate servi ornată cu frunzulițe de mentă, în funcție de preferințe, potrivit rete.unica.ro.