- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Iliescu îmbătrânește pe bani grei. Ce pensie a ajuns să aibă în 2024

01 Mar, 23:19 • Bumbeneci Diana
Ion Iliescu are foarte mulți bani chiar și la bătrânețe. Pensia pe care acesta o primește.
Ion Iliescu îmbătrânește pe bani grei. Ce pensie a ajuns să aibă în 2024

Ion Iliescu, fostul președinte al României, are o pensie extrem de mare, formată din pensia propriu zisă și două indemnizații. Suma totală pe care acesta o primește lunar este una la care românii nici nu știu să viseze.

Ce pensie are în prezent Ion Iliescu

Ion Iliescu se bucură, lunar, de o pensie estimată la aproximativ 15.000 de lei. Banii pe care Ion Iliescu în primește lunar sunt formați din:

  • pensia în valoare de aproximativ 4.000 de lei
  • indemnizație pentru ocuparea funcției de președinte în valoare de peste 5.300 de lei
  • indemnizație de senator în valoare de 5.000 de lei

Ai mai putea citi și: Este cea mai mare pensie din România. CNPP anunță cine este norocosul care primește 23.180 de lei pe lună

Ion Iliescu
Ion Iliescu

Ion Iliescu a iubit mult sportul

„Nu de performanță, dar am făcut de toate, începând cu mingea de cârpă, de fotbal, pe maidan. Pe vremea mea, când eram la Oltenița și aveam opt ani, erau multe terenuri virane. Ăsta era avantajul copilăriei noastre, cam acolo se desfășura toată energia copilăriei și a tinereții. Am jucat și volei, ping-pong, am înotat, am patinat, am schiat”, spune acesta.

În afară de asta, Ion Iliescu a menționat că fotbalul reprezintă sportul său preferat, evidențiind faptul că este și cel mai iubit și accesibil. În completare, a precizat că mereu juca în poziția de mijlocaș. Și tenisul a fost o pasiune a sa.

„Când eram la liceul Spiru Haret, era la modă tenisul de masă. Pe vremea aia nu existau săli, nici nu se construise sala Floreasca.

Deci campionatele naționale de ping-pong se desfășurau în sala de sport a liceului Spiru Haret. Era cea mai arătoasă. Atunci am

cunoscut-o pe Angelica Ruzeanu, care a dominat ping-pong-ul mondial vreme de zece ani. M-am dus la o finală la băieți.

Era Vladone, care devenise campion național, asta era prin anii ’46-’47, și Naumescu finalist. Vladone era un tip ofensiv care trăgea șuturi puternice și Naumescu le scotea de la zece metri distanță. Ne fascina calitatea asta defensivă, ce vezi acum la chinezi”, a mai spus el.

Ai mai putea citi: 1 milion de români ar putea plăti facturi mai mici la energie. Decizia Guvernului pentru aprilie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult