- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mulți bani în iunie 2023 pentru milioane de români! Data la care se încarcă voucherele pentru alimente

02 Jun, 11:01 • Bumbeneci Diana
Peste 2,4 milioane de români primesc mai mulţi bani în iunie 2023. Data la care se încarcă voucherele de alimente.
Mai mulți bani în iunie 2023 pentru milioane de români! Data la care se încarcă voucherele pentru alimente

O veste bună pentru românii care primesc vouchere de alimente. În iunie, tichetele sociale se încarcă cu o nouă tranşă de bani.

Peste 2,4 milioane de români primesc voucherele în 2023

Programul „Sprijin pentru România” continuă, astfel că în iunie vor intra banii pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază. Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar, dar se pot face și unele excepții.

Românii din categoriile vulnerabile primesc pe parcursul acestui an şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde.

Voucherele de alimente vor fi distribuite în şase tranșe, o dată la doi luni.

Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Vezi și: Cât va costa închirierea unui șezlong în 2023. La ce prețuri trebuie să se aștepte românii care merg pe litoral

Vouchere facturi 2023.
Vouchere facturi 2023.

Luna aceasta, banii vor intra în perioada 1-10 iunie 2023, potrivit wowbiz.ro.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, spunea, recent, ministrul Marcel Boloș.

Categoriile de români care primesc vouchere pentru alimente

În 2023, românii din categoriile vulnerabile vor primi din partea statului şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. Iată care sunt persoanele care beneficiază de ajutorul din partea statului, anul acesta:

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

– Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023 .

– De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Aproximativ 2,4 milioane de români sunt înscrişi în program şi primesc vouchere de alimente pentru mese calde.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult