- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, detalii de ultim moment despre alegerile parlamentare și prezidențiale. „Nu știu dacă voi candida”

05 Dec, 23:15 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu oferă noi detalii despre calendarul alegerilor parlamentare și prezidențiale. Prezent în SUA, premierul vorbește despre data la care ar urma să aibă loc, dar și despre o posibilă candidatură a sa.
Marcel Ciolacu, detalii de ultim moment despre alegerile parlamentare și prezidențiale. „Nu știu dacă voi candida”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre calendarul alegerilor parlamentare și prezidențiale care vor avea loc peste un an în România.

Marcel Ciolacu, detalii de ultim moment despre alegeri

Nu am forțat vizita mea în SUA. Cred că se impunea o vizită a unui premier. Nu a mai fost nimeni din 2016. Toate discuțiile mele au fost aplicate, pentru prioritățile României. Nu știu dacă voi candida la alegeri.

Cele mai importante alegeri sunt europarlamentare. Am vorbit cu domnul Blinken despre populismul care a luat amploare.

Este important să avem stabilitate politică în România. Acest Guvern și această coaliție va fi și în 2024.

Alegerile prezidențiale se fac pe lege. La sfârșitul lunii noiembrie vor avea loc alegerile generale și prezidențiale. În ultima duminică din noiembrie ar trebui să aibă loc primul tur, apoi alegerile parlamentare, apoi turul doi”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Ai mai putea citi: Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește în SUA cu oficialii Google. „Cunoaștem cu toții ce înseamnă un data center pe teritoriul României”

Ciolacu, supărat pe ambasadorul României în SUA

Premierul Marcel Ciolacu continuă războiul cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. „Dacă eram președinte l-aș fi rechemat imediat”.

Știți foarte bine că acest atribut constituțional este al președintelui României în ceea ce privește politica externă. (…) A fost și este o vizită foarte bună. Cred că vizita trebuie discutată în alți parametri: ceea ce realizăm pentru români și așteptările românilor de la această vizită, mai puțin o ieșire, din punctul meu de vedere, gratuită a ambasadorului României în SUA”, a spus Ciolacu.

Declaraţia a intervenit după ce Muraru declarase, la un eveniment organizat la Washington, că premierul nu a considerat necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la întâlnirile politice din SUA.

„Nu am mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul rând, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe. Dânsa este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române.

Nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare, de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. (…) Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie, până la urmă, cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat”, a mai spus Ciolacu, pentru Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Ministrul Apărării, mesaj pentru milioane de români, în contextul războiului de la graniță. Angel Tîlvăr: „Românii nu au de ce să se teamă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult