- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi, primele declarații legate de legea pensiilor. „Probabil în câteva săptămâni vor avea proiectul gata şi aprobat în Parlament”. Raportul Băncii Mondiale

27 Feb, 13:41 • Polojan Tudor
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a a avut prima reacție după raportul Băncii Mondiale cu privire la pensiile speciale.
Marius Budăi, primele declarații legate de legea pensiilor. Probabil în câteva săptămâni vor avea proiectul gata şi aprobat în Parlament. Raportul Băncii Mondiale

Reacția ministrului Budăi după publicarea de către Banca Mondială a raportului privind pensiile speciale a fost una dură. Acesta spune că doar se fac acuzații și mult zgomot, și că vor urma discuții cu reprezentanții pe care îi are în subordine dar și cu cei ai Comisiei Europene, scrie stiripesurse.ro.

„Cei care fac acuzații și mult zgomot nu au venit niciodată cu o soluție. Chiar au fost la guvernare. Mă refer la USR. Noi trebuie să rezolvăm aceste inechități”, a spus Marius Budăi pentru Digi24.

Acesta a mai subliniat faptul că nu cunoaște costul pensiilor militare deoarece nu sunt încadrate la Ministerul Muncii. Legile pensiilor speciale, mai spune Budăi, nu aparțin nici ele ministerului.

„Eu nu cunosc costul pensiilor militare, nu sunt la Ministerul Muncii. De altfel, niciuna din aceste legi nu este apanajul Ministerului Muncii, fiecare minister are în coordonare aceste legi. (..) Eu am studiat raportul Băncii Mondiale, cu siguranţă trebuie să îl studiem amănunţit, să fim foarte atenţi la acest raport”, a spus el mai exact.

Potrivit ministrului, pensiile speciale nu sunt pentru a doua tranșă din PNRR, ci pentru cea de-a treia. Legea funcționează drept jalon pentru a treia cerere de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cei care au lucrat la acest proiect au tras două concluzii importante, raportate la prevederile PNRR. Și anume, în primă fază se va reduce numărul celor care beneficiază de pensie specială datorită măsurilor ce urmează să fie implementate. De asemenea, acest lucru va întări alinierea restaţiilor la principiul contributi prin contribuțiile ce vor fi plătite.

Mai citește și: Vestea zilei pentru români! Se dau 3.000 de lei în plus pentru acești pensionari

Marius Budăi, primele declarații legate de legea pensiilor. "Probabil în câteva săptămâni vor avea proiectul gata şi aprobat în Parlament". Raportul Băncii Mondiale / sursa foto: Facebook, Marius Budăi
Marius Budăi, primele declarații legate de legea pensiilor. „Probabil în câteva săptămâni vor avea proiectul gata şi aprobat în Parlament”. Raportul Băncii Mondiale / sursa foto: Facebook, Marius Budăi

Budăi spune că durează căteva săptămâni, Ciolacu spune că 6 luni

Marcel Ciolacu a anunțat demararea unui nou proiect, prin intermediul căruia vrea să elimine pensiile speciale. Liderul PSD a menționat că în maximum 6 luni de acum încolo și-a propus să rezolve situația, iar Comisia Europeană a acceptat termenul.

Liderul PSD a anunțat că a demarat un nou proiect, prin intermediul căruia vrea să elimine ajutorul. Românii care beneficiau de sume extraordinare de la stat nu se vor mai bucura prea mult timp, având în vedere că Marcel Ciolacu a confirmat că pensiile speciale urmează să fie declarate neconstituționale.

Te-ar mai putea interesa și: Majorări salariale pentru români în 2023. Piața muncii se află într-un punct de cotitură

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult