- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 22-24 februarie. Ziua începe cu cod galben în București și alte 25 de județe

22 Feb, 08:28 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță că ziua începe cu noi avertizări meteo în România. Iată cum va fi vremea până sâmbătă.
Meteo 22-24 februarie. Ziua începe cu cod galben în București și alte 25 de județe

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis joi avertizări Cod galben de ceață densă ce afectează Capitala și localități din 25 de județe, în orele următoare.

În București, până la ora 9.00, se va semnala, îndeosebi în zona periferică, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Până la ora 10.00 sunt vizate localităţi din județele Bacău, Neamţ, Vrancea și județele Galaţi și Vaslui în întregime.

Se semnalează local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Până la ora 9.00, alerte au fost emis pentru județele Alba, Mureș, Sibiu, Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Ilfov și localităţi din județele Arad, Timiș, Hunedoara, Olt, Dolj, Buzău, Argeş, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa și Teleorman.

Și aici ceața va duce la scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Meteo joi, în România

Valorile termice vor creşte faţă de intervalul anterior, vremea devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an în toată ţara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile intracarpatice, dar numai în nordul teritoriului, izolat, vor fi precipitaţii slabe – ploi în zonele joase şi mixte în cele montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe crestele montane şi pe arii restrânse, cu viteze mai mici, în vest, nord-vest şi în sud-est. Mai ales dimineaţa, izolat se va semnala ceaţă.

Meteo București

Valorile termice vor creşte faţă de intervalul anterior, astfel că maxima va fi în jur de 13 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo vineri, în România

Procesul de încălzire a vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate faţă de normele perioadei; cele maxime se vor încadra în general între 11 şi 18 grade, iar minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 şi 9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vest şi nord-vest unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe crestele montane şi temporar, cu viteze mai mici, în regiunile vestice. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

meteo
meteo

Meteo București

Procesul de încălzire a vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate faţă de normele perioadei, cu o maximă de 17…19 grade şi o minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice se vor menţine semnificativ mai ridicate faţă de cele specifice acestei perioade din an. În jumătatea de vest, aria de nebulozitate şi ploi se va extinde treptat. Vor fi mai ales averse -pe alocuri moderate cantitativ şi izolat, posibil însoţite de descărcări electrice. La altitudini mari vor fi precipitaţii mixte. În restul ţării cerul va fi variabil, cu înnorări şi doar pe areale mici ploi slabe în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu precădere la altitudini mari, dar local şi în vest, în centru şi în partea de est-sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane.

Meteo București

Valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă; astfel, temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar minima va fi de 5…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult