- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea pe 30 septembrie și 1 octombrie, dar și în următoarele zile

30 Sep, 08:04 • Bumbeneci Diana
Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Iată cum va fi vremea în acest weekend, dar și zilele următoare.
Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea pe 30 septembrie și 1 octombrie, dar și în următoarele zile

Conform meteorologilor, în prima zi de weekend, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe în vestul și nordul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Muntenia și Dobrogea, iar noaptea și în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3…4 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei, apoi va deveni slab.

Meteo duminică

Valorile termice vor marca o scădere față de ziua anterioară, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei, în vestul, nordul și parțial centrul țării, unde vor fi înnorări, cu probabilitate ridicată ca pe alocuri să plouă slab. În celelalte zone va fi în continuare mult mai cald, cerul variabil, iar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în est și sud-vest, dar pe arii restrânse și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață, îndeosebi pe văi și în depresiuni.

În Capitală, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, astfel că temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

meteo
meteo

Meteo luni

Vremea se va răcori și în sudul și sud-estul teritoriului, iar în toate regiunile valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii octombrie; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 11 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 1…2 grade, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral unde vor fi 12…15 grade. Cerul va fi variabil la senin, local cu înnorări la începutul zilei în sudul țării, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. În prima parte a intervalului, în est-sud-est și pe crestele montane, vântul va fi moderat (în general cu până la 40…45 km/h) și va avea intensificări pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre unde rafalele vor depăși temporar 50…60 km/h, iar în rest va sufla slab. Pe spații mici, dimineața și în a doua parte a nopții, se va semnala ceață.

În București, vremea se va răcori, iar valorile termice vor deveni apropiate de cele specifice la începutul lunii octombrie. Pe timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore, dar condiții reduse de ploaie, apoi se va însenina. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre 7 grade.

Vezi și: Mare atenție, pensionari! La Guvern se lucrează pe 3 scenarii pentru recalcularea pensiilor

Meteo marți

Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice diurne, mai ridicate decât în intervalul anterior, se vor situa ușor peste normele datei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre 2…3 grade în cele din Carpații Orientali. Pe spații mici, dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

În București, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice diurne mai ridicate decât în intervalul anterior, cu o maximă de 24…25 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Minima termică va fi de 9…12 grade.

Meteo miercuri, joi, vineri: Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la începutul lunii octombrie în cea mai mare parte a țării. Pe alocuri vor fi posibile ploi temporare în nord, centru și est.

BUCUREȘTI
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă în special în prima și în cea de-a treia zi. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vezi și: Mai mulți bani la pensii în octombrie! Ministerul Muncii a anunțat data la care poștașul va aduce bani în plus pentru pensionari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult