- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Milioane români nu îşi vor primi banii până de Paşte. Anunțul momentului în România

23 Apr, 11:17 • Bumbeneci Diana
Românii vor fi nevoiți să se descurce cu banii pe care îi iau, deoarece persoanele care beneficiază de pensie nu vor primi veniturile la timp. Anunțul CNPP.
Milioane români nu îşi vor primi banii până de Paşte. Anunțul momentului în România

Aproximativ patru milioane de pensionari nu își vor primi banii până de Paște. Bătrânii care primesc pensiile pe card vor fi nevoiți să se descurce cum pot, cu banii care le mai rămân din luna aprilie.

Poșta Română va avea un program special de livrare a banilor

Livrarea pensiilor va începe pe data de 2 mai, nu în prima zi a lunii, așa cum se procedează de regulă, aceasta fiind zi liberă, de Ziua Muncii.

În ceea ce privește pensiile pe card, acestea vor fi virate în a 12-a zi a lunii. Ceea ce înseamnă că cei mai mulți pensionari vor primi banii după sărbătorile pascale.

În mod normal, în România, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. Poștașii vor fi activi pe data de 2 mai. Astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor ajunge la beneficiari încă de vineri, însă nu se știe dacă poștașii vor apuca să livreze toți banii la timp.

bani
bani

Ai putea citi: Pensii mai 2024. CNPP anunță când intră pensiile pentru Paște având în vedere minivacanța

Minivacanță în România

Anul acesta, angajații din România beneficiază de zi liberă de 1 Mai, care va pica într-o zi de miercuri şi va fi zi liberă legală, în timp ce bugetarii vor beneficia şi de ziua de 2 mai ca zi liberă, pentru a putea face punte între 1 mai şi 3 mai.

Mai mult, ziua de 3 mai va fi zi liberă pentru că este Vinerea Mare, iar în ziua de 5 mai este sărbătorit Paștele Ortodox şi va fi liberă, dar este duminică.

Ziua de 6 mai, luni, este a doua zi de Paşte şi va fi considerată, de asemenea, zi liberă. Mai exact, nu se va lucra de pe 1 până pe 7 mai inclusiv.

Poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior.

Tot din luna mai pensionarii ar trebui să înceapă să primească și deciziile cu noile pensii după recalculare.

Vezi și: Cel mai nou spital din România va fi construit în Sectorul 6 din București. Investiția se ridică la 75 de milioane de euro, iar mare parte din finanțare vine de la BERD

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult