- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Educației nu vrea ca elevii să treacă la ,,orarul de iarnă”: ,,Orice minut de școală contează”

01 Nov, 12:01 • Cassano Sabrina
Ministerul Educației nu este deloc de acord cu trecerea la ,,orarul''de iarnă al elevilor. Potrivit reprezentanților Ministerului ,,orice minut de școală contează''.
Ministerul Educației nu vrea ca elevii să treacă la ,,orarul de iarnă'': ,,Orice minut de școală contează''

Ministerul Educației nu este deloc de acord cu trecerea la programul de iarnă al elevilor. Mai mult decât atât, Ministerul Educației susține că a trimis deja inspectoratelor școlare o adresă  prin care a solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal.

Ministerul Educației dezaprobă  trecerea la ,,orarul de iarnă”

„În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar. Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată”, transmite ministerul.

De asemenea, potrivit reprezentanților Ministerului după o lungă perioadă de pandemie, ,,orice minut de școală contează”.

Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice MINUT de școală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”. Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare”.Am emis recomandarea preventiv, ținând cont de petiția semnată de părinți și de două situații punctuale semnalate de colegii jurnaliști. În aceeași adresă, am cerut să ne fie comunicate alte situații punctuale de schimbare a orarului”, a spus Ligia Decea.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, „în fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP:

„În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar.”

Citește și: Cîmpeanu face declarații complet neașteptate în legătură cu cea care îi va ocupa locul la Ministerul Educației. Ce crede fostul ministru despre Ligia Deca