- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Justiției, informații noi despre extrădarea lui Darius Vâlcov „E o problemă de zile, nu mai mult”

11 Aug, 12:53 • Constantin Cristina
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, aduce noi informații cu privire la aducerea lui Darius Vâlcov în România. Transmite că este o chestiune de câteva zile.
Ministrul Justiției, informații noi despre extrădarea lui Darius Vâlcov „E o problemă de zile, nu mai mult”

Alina Gorghiu a declarat, vineri, în timpul unei vizite la Tribunalul Arad, că aducerea în România a lui Darius Vâlcov este doar o chestiune de puțin timp, a informat Agerpres.ro.

„Este o procedură în curs, statul italian, prin Ministerul Justiţiei, a luat legătura cu Poliţia Română. E o problemă de zile, nu mai mult”, a spus Alina Gorghiu, după ce a fost întrebată de jurnaliști despre aducerea în țară a lui Vâlcov.

Citește și: Darius Vâlcov, sentință definitivă! Judecătorii italieni au decis predarea lui în România. Ministrul Justiției a făcut anunțul

Ministrul Justiției, informații noi despre extrădarea lui Darius Vâlcov „E o problemă de zile, nu mai mult”

Mai mult, ministrul a mai spus și că în cazul altor persoane căutate de autoritățile române, dar care sunt în Italia, Ministerul Justiției va fi „activ”.

„Tot ce avem proceduri în curs, nu epuizate, vom fi activi ca şi în acest caz. Avem un magistrat de legătură în Italia, care pe tot ce înseamnă cazuri active se va ocupa şi ne va ţine la curent”, a spus ministrul.

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov

De asemenea, Alina Gorghiu a menționat că ministerul pe care îl conduce „a avut un rol activ în toată această perioadă”, iar „cooperarea judiciară în materie penală cu Italia în acest caz (Vâlcov – n.r.) a fost foarte bună”.

„Din punctul meu de vedere, indiferent de nume, indiferent că îl cheamă Vâlcov, Popescu sau Ionescu, persoanele condamnate care au ales temporar altă jurisdicţie pentru executarea pedepsei se întorc în România şi execută pedeapsa în sistemul penitenciar românesc. Deci nu avem niciun fel de ezitare în a aplica aceaşi măsură, acelaşi tratament oricărui fugar”, a mai spus ministrul.

Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins, pe 8 august, recursul formulat de Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanțelor, împotriva deciziei prin care s-a decis predarea acestuia către autoritățile competente ale României.

Alte articole: Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare