- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se relaxează legea pentru motocicliști! În curând vor avea voie să circule fără asta!

03 Oct, 18:58 • Cornel Ghimeșan
Conducătorii de motociclete și mopede ar putea să circule fără să aibă nevoie de trusă medicală. Senatul a aprobat propunerea legislativă care privește circulația pe drumurile publice a acestor categorii.
Se relaxează legea pentru motocicliști! În curând vor avea voie să circule fără asta!

Senatul a aprobat propunerea legislativă care completează Ordonanța de Urgență numărul 195/2002, care se referă la circulația pe drumurile publice a motocicletelor și mopedelor. Posesorii de astfel de vehicule ar putea să aibă libertatea de a circula pe drumurile publice fără să fie obligați să aibă asupra lor trusă medicală de prim ajutor,  două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologate.

Te-ar putea interesa și: Pensii și salarii 2023. Cu cât vor crește veniturile românilor, peste doar câteva luni

Propunerea legislativă a fost inițiată de un grup format în mare parte de parlamentari USR care susțin faptul că este lipsit de utilitate ca persoanele care conduc motociclete sau mopede să aibă asupra lor aceste obiecte, ba chiar ar putea avea un impact negativ asupra lor.

„Beneficiile pe care o obligarea şoferilor de motociclete şi mopede de a avea asupra lor triunghiul reflectorizante, trusă de prim ajutor şi extinctor este una lipsită de utilitate şi poate avea un impact negativ asupra cetăţenilor care se încadrează în această categorie”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Se relaxează legea pentru motocicliști! În curând vor avea voie să circule fără asta!
Se relaxează legea pentru motocicliști! În curând vor avea voie să circule fără asta!

Ce se schimbă pentru motocicliști?

Iniţiatorii acestei propuneri legislative consideră că este „îngrijorător”  faptul că legea română este atât de vagă încât obligă şi şoferii de mopede şi motociclete să se echipeze cu extinctor triunghiuri şi trusă de prim ajutor şi amintesc, în pledoaria lor, cazul unui echipaj de poliţie din judeţul Cluj care folosea acest tip de amendă ca pedeapsă pentru motocicliştii asupra cărora nu se putea reţine o altă ilegalitate.

În actul normativ amendat de Senat se stipulează că „pentru a fi conduse pe drumurile publice autovehiculele, cu excepţia celor din categoria AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologate”., citează Agerpres

Citește și: Vești noi pentru românii care au rate! ROBOR aduce noi schimbări, în prima zi a săptămânii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult