Programul Noua Casă 2025 continuă să ofere românilor posibilitatea de a-și achiziționa o locuință cu un avans minim, beneficiind de garanții din partea statului. Deși bugetul alocat acestui an este mai mic decât în anii anteriori – doar 500 de milioane de lei, programul rămâne o soluție atractivă pentru cei care își doresc să devină proprietari, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: BCR anunță ”programul de beneficii” prin George. Ce pot câștiga românii care folosesc aplicația
foto: program
Guvernul acoperă până la 60% din valoarea creditului, iar avansul minim pe care trebuie să-l plătească beneficiarii este de doar 5%. Deși nu există opțiunea unei dobânzi fixe, programul permite refinanțarea în anumite condiții, dar numai după 5 ani de la contractarea creditului.
Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), a confirmat că programul va continua și în 2025, având aceleași condiții de accesibilitate.
„Cel mai de succes program guvernamental de susținere a creditării pentru achiziția de locuințe va continua și în anul 2025 având aceleași condiții de accesibilitate, dar cu un buget redus la 500 milioane lei, mai mic decât în anii precedenți, ani în care însă bugetul alocat programului nu a fost utilizat integral.
Noul buget ține cont de prioritățile strategice și de contextul economic actual, context în care este esențială atât asigurarea unei gestionări responsabile a fondurilor publice, cât și sprijinul pentru cetățenii care doresc să achiziționeze o locuință prin acest program”, a transmis Dumitru Nancu.
Prin Noua Casă 2025, beneficiarii pot achiziționa:
Pentru a accesa programul, trebuie să îndeplinești următoarele criterii:
„Cei care doresc să-și achiziționeze o locuință prin programul Noua Casă, după ce au verificat că sunt eligibili în cadrul programului, trebuie să-și stabilească un buget, să aleagă o locuință care se încadrează în criteriile stabilite și să compare ofertele mai multor bănci pentru a obține cele mai bune condiții.
Principalul avantaj al programului Noua Casă este avansul minim de numai 5%, cel mai mic avans de pe piață, dar trebuie avut în vedere, că programul prevede o dobânda variabilă, ceea ce înseamnă că ratele lunare pot fluctua în timp. Primul pas în accesarea programului este ca potențialii noștri beneficiari să meargă la o bancă participantă în programul Noua Casă, chiar la mai multe, pentru a alege cea mai bună ofertă de creditare în cadrul programului”, spune director general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile Mici și Mijlocii.
Dosarele pentru Noua Casă 2025 vor putea fi depuse cel mai probabil în primăvară, iar detalii suplimentare vor fi anunțate de autorități în lunile următoare.
Depune dosarul complet, care trebuie să conțină:
Avantaje:
Dezavantaje:
Te-ar mai putea interesa și: Tratament gratuit pentru copiii bolnavi de cancer. OMS lansează un nou program: „400.000 se îmbolnăvesc în fiecare an”