- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă meserie apare în România. Ministerul Familiei a făcut anunțul

23 Mar, 14:57 • Bumbeneci Diana
Apare o nouă meserie în România. Anunţul făcut de ministrul Familiei.
O nouă meserie apare în România. Ministerul Familiei a făcut anunțul

Apare o nouă meserie în România. Este vorba despre meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) va fi inclusă în clasificarea ocupațiilor din România, a anunțat joi ministrul Familiei.

O nouă meserie apare în curând

Gabriela Firea, a participat joi, la invitația UNICEF România, la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo, creată pentru a veni în ajutorul părinților, dar și a persoanelor care au în grijă copii cu vârste cuprinse între zero și șase ani.

Potrivit informațiilor făcute public de ministru, aplicația este gratuită și oferă sfaturi privind sănătatea, dezvoltarea, nutriția, protecția copilului și alte îndrumări necesare dezvoltării armonioase a celor mici. Informațiile din aplicație provin de la specialiști.

Ai mai putea citi și: Jobul de ofițer în securitatea informației. Cât câștigă un astfel de angajat în România. Salariul poate trece de 1000 de euro

meserie
meserie

„M-am bucurat, de asemenea, să anunț că în sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România. În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai transmis că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este coordonatorul național al Garanției pentru copii, iar planul de acțiune pentru implementare a fost deja studiat de Comisia Europeană, de reprezentanții celorlalte ministere și urmează să fie aprobat de Guvern.

În paralel, punem bazele Observatorului Național al Copilului, aprobat de Guvern la începutul acestui an. Vom avea prima bază de date prin care vor fi identificați și înregistrați aflați în situații grele”, a mai transmis ministrul Familiei.

Mai poți citi: Cât câștigă un MS Dynamics în România. Cum poți obține jobul și ce ai de făcut pe o astfel de funcție

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult