- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul care a ajuns în Topul celor mai grozave locuri din lume! Ce are mai special acest loc

18 Mar, 15:23 • Constantin Cristina
S-a demonstrat că România deține foarte multe locuri frumoase și se numără printre cele mai grozave locuri din lume. Printre multe alte orașe superbe din țara noastră, putem vorbi despre Timișoara care se află pe lista orașelor în top.
Orașul care a ajuns în Topul celor mai grozave locuri din lume! Ce are mai special acest loc

Timișoara este orașul care a ajuns în topul celor mai grozave locuri din lume. Potrivit unui clasament realizat pentru anul 2023 de publicația Time Magazine România se numără printre țările ale căror orașe au ajuns în topul celor mai grozave locuri din lume, arată antena 3 CNN.

Citește și: Devenită capitală europeană, Timișoara s-a autodepășit! Primarul Fritz nu s-a zgârcit și a cheltuit 50.000 de euro pentru mâncarea invitaților

Orașul se află pe lista alături de orașele Barcelona, Napoli, Washington DC sau destinații precum stațiunea de schi St. Moritz sau Parcul Național Yosemite, a anunțat pe Facebook primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Ca timișoreni suntem mândri că orașul nostru a ajuns pe această listă selectă și ne bucurăm să reprezentăm o parte din România frumoasă pe scena internațională”, a scris primarul.

Timișoara, orașul care a ajuns în topul locurilor grozave din lume
Timișoara, orașul care a ajuns în topul locurilor grozave din lume

Timișoara este văzută de revistă drept al 4-lea oraș ca mărime din România. Este primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 și sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Luminează-ți orașul!”. Beneficiază și de o grădină verticală iluminată, realizată de MAIO Architects din Barcelona.

„Presărată cu arhitectură ornamentată în stil secesionist și vienez, în splendoare reînnoită după ample restaurări, Timișoara are o structură multietnică care se reflectă și în bucătăria sa. (…) Timișoara este angajată în sustenabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, mai scrie revista Time Magazine

Alte articole: Timișoara a devenit oficial Capitală Europeană a Culturii. În 2023, orașul ocupă acest loc alături de alte două localități din Grecia și Ungaria