- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pericol la bugetul pentru anul 2024. România a rămas fără bani electorali!

19 Dec, 15:39 • Oprea Alina
A fost depus un amendament care pare că a pus în pericol bugetul pentru anul 2024. România rămâne fără bani electorali? Ce se va întâmpla cu alegerile din anul 2024?
Pericol la bugetul pentru anul 2024. România a rămas fără bani electorali!

Adoptarea bugetului este, la momentul actual, o situație care necesită mare atenție, astfel că a fost o încurcătură în comisiile de buget. A fost aprobat un amendament care ar putea să pună în pericol alegerile din 2024.

Alexandru Nazere a fost cel care a depus un amendament care a făcut ca statul să rămână fără banii de alegeri pentru anul viitor. Miliardul de lei care era alocat de către Guvern pentru alegerile din anul 2024 a fost redistribuit.

Ai putea fi interesat și de: Alina Gorghiu anunță schimbări în sistemul pentienciar. ”Investiţiile în infrastructura instanţelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024”

Bugetul pentru anul 2024, în pericol?

Buget 2024
Buget 2024

Este foarte important de menționat faptul că acești bani se află tot la Ministerul Afacerilor Interne, însă la alte capitole de cheltuieli. Spre exemplu, avem 300 de milioane de lei care au mers către strategia antidrog, iar alte 700 de milioane de lei au mers către securizarea frontierelor, mai exact pentru foaia de parcurs pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Comisiile de buget au avut foarte multe discuții, acesta reluându-se de multiple ori. Au fost discuții informale destul de aprinse asupra acestui subiect, asta pentru că reprezentantul Ministerului Finanțelor, Daniela Pescaru, Secretar de Stat, a transmis către Alexandru Nazare, deputat PNL, că anul viitor statul nu mai are bani pentru organizarea celor patru rânduri de alegeri.

De ndată ce aceste chestiuni au fost observate, au fost survenite mobilizări. Astfel, soluțiile au venit din partea PNL și din partea celor de la PSD și s-a stabilit ca de fapt banii pentru alegerile de anul viitor să vină din fondul de rezervă, care este pus la dispoziția Guvernului, potirvit celor comunicate de Antena3.

Din acest fond de rezervă, legea spune că se plătesc doar urgenţe, situaţii neprevăzute, însă am văzut că el a fost folosit discreţionar în ultimul timp.

La momentul actual, rămâne la dispoziția Președintelui Comisiei de Buget din Camera Deputaților să își asume un amendament prin prisma căruia să corecteze această situație.

Ai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu anunță că schema de compensare şi plafonare a preţurilor la energie continuă. 1 miliard de lei alocat bugetului pentru luna ianuarie