- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea micului a fost auzită până peste munți. Produsul a devenit vedetă într-un sat de 500 de locuitori

15 Mar, 10:16 • Constantin Cristina
Micul a devenit peste noapte vedetă într-un sătuc de 500 de oameni, astfel satul s-a transformat într-un loc de pelerinaj pentru români.
Povestea micului a fost auzită până peste munți. Produsul a devenit vedetă într-un sat de 500 de locuitori

Povestea micului se poate afla la jumătatea distanței dintre Râmnicu Vâlcea și Pitești pe drumul E81, unde se află restrânsul sat în localitatea Dedulești. Până acum, oamenii treceau fără să observe această localitate, nici nu știau de existența ei, și totuși a reușit să se transforme într-un obiectiv turistic datorită produsului minune, a spus businessmagazin.ro.

Citește și: Micii și covrigii, alimente de lux. Inflația duce la o explozie a prețurilor

Micii de la Dedulești nu mai au nevoie de nicio prezentare specială, deoarece toată lumea știe și când au drum, se opresc special și cumpără, nu de foame, doar de poftă.

Fanii spun că micul de la Dedulești nu seamănă cu alți mici și cum au francezii șampania, spaniolii au jamonul, iar austriecii au șnițelul vienez, așa și românii au micii, însă micii de la Dedulești sunt cei mai buni.

Notorietatea localităţii din judeţul Argeş e atât de mare, încât denumirea „mic de Deduleşti” e acum folosită şi în alte zone din ţară, chiar pe Transfăgărăşan, în creierii munţilor.

Povestea micului de Dedulești

Micii au devenit emblematici în 30 de ani folosind aceeași rețetă din moși strămoși.

Mici Dedulești
Mici Dedulești

„Părinţii mei au pornit businessul de la Deduleşti în 1994, după ce tatăl meu lucrase anterior în industria cărnii. Aşa i-a venit ideea de a dezvolta o afacere de vânzare de mici. Când am venit noi în zonă, mai existau două terase, dar acestea aveau mici de dimensiuni mai reduse, noi am fost primii care au mizat pe mici de 80-90 de grame, cât au şi astăzi de altfel. Încă de la început şi până astăzi, noi ne-am păstrat aceeaşi reţetă cu condimente tradiţionale”, a povestit Constantin Sibiceanu, singurul acţionar al companiei SC Sibiceanu Junior SRL, fondată în 1994 de părinţii săi.

Comercianții au făcut prima dată reclamă, sugerându-le clienților, rari pe atunci să facă un popas dinspre București sau litoral pentru că nu vor regreta. Astfel, de la vata pe băț îndrăgită de copii, au ajuns la micii și băutura răcoritoare care îi satisfăceau pe adulți.

Povestea micului de Dedulești a fost auzită și de șoferii camioanelor de mărfuri, care trec mai des prin zonă, iar unii sunt clienți fideli de peste 20 de ani, care au prins gustul micilor încă de la începutul începutului.

Alte articole: Rețeaua de restaurante „La Plăcinte” nu va pune lacătul pe ușă, susțin reprezentanții companiei. „De închis, nu mai închidem nimic”