- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 18 ianuarie. Motorina standard s-a scumpit!

18 Jan, 09:22 • Fundeanu Madalina
Preț carburanți 18 ianuarie 2024. Petrom a scumpit joi prețul motorinei standard cu 4 bani pe litru.
Preț carburanți 18 ianuarie. Motorina standard s-a scumpit!

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit joi, 18 ianuarie 2024, prețul motorinei standard cu 4 bani pe litru. Asta se întâmplă după ce în urmă cu o săptămână, benzina și motorina de la Petrom se ieftiniseră cu 4 bani pe litru, iar în 4 ianuarie cu câte 8 bani pe litru, conform datelor analizate de Economedia.

Preț carburanți 18 ianuarie 2024

În prima zi a anului, prețurile carburanților au crescut după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.

Stația Petrom Vitan avea miercuri 10 ianuarie 2024, următoarele prețuri pentru carburanți: 6,51 lei pentru un litru de benzină standard și 7,10 lei pe litru în cazul motorinei standard. O zi mai târziu, prețul benzinei a mai scăzut cu un ban.

Te-ar mai putea interesa și: Şedinţă de Guvern. Miniștrii analizează măsurile negociate cu fermierii și transportatorii după o săptămână de proteste

carburanți
carburanți

După scumpirea de joi a motorinei cu 4 bani pe litru, noile prețuri afișate la Petrom Vitan sunt 6,50 lei pentru un litru de benzină standard și 7,14 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Conform peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 6,58 lei și 6,65 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,12 lei și 7,15 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 8 lei mai mult decat în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 2,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Aceeași sursă mai arată că în această perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeana în topul țărilor cu cea mai ieftina benzină, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Vezi mai multe știri: Intrarea României și Bulgariei în Schengen doar cu aeroporturile, o problemă pentru greci. „Ar trebui să se aplice și turismului rutier”