- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 23 aprilie. Petrom schimbă prețul carburanților

23 Apr, 08:22 • Bumbeneci Diana
Petrom a actualizat prețul carburanților. Iată cât costă astăzi benzina și motorina.
Preț carburanți 23 aprilie. Petrom schimbă prețul carburanților

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a redus și astăzi prețul carburanților. Este a a doua ieftinire din luna aprilie, după ce sâmbătă, 20 aprilie, prețul motorinei a scăzut cu 6 bani pe litru. În prezent, benzina standard s-a ieftinit cu doi bani pe litru, iar motorina standard, cu 4 bani pe litru.

Preț carburanți 23 aprilie

Stația Petrom Vitan a fișat marți 23 aprilie 2024 următoarele prețuri: 7,39 lei pentru un litru de benzină standard și 7,44 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Vezi și: Cel mai nou spital din România va fi construit în Sectorul 6 din București. Investiția se ridică la 75 de milioane de euro, iar mare parte din finanțare vine de la BERD

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,33 lei și 7,40 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,42 lei și 7,45 lei pe litru.

Preț carburanți Petrom
Preț carburanți Petrom

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 4,2 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4 lei mai mult decât in urma cu 30 de zile.

Conform ultimelor statistici realizate în ultimele zile, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Ai putea citi: Pensii mai 2024. CNPP anunță când intră pensiile pentru Paște având în vedere minivacanța

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult